קואליציית השינוי במועצת עיריית חיפה, שנהנית מרוב מוצק מול ראש העיר, עינת קליש-רותם ואנשיה, מאיימת לא לאשר את תקציב העירייה לשנת 2022, במידה ולא יתבצעו בו שינויים מהותיים. בשיחה אתר DYnews.co.il, ציין יו”ר סיעת “הירוקים” במועצת העיר, אביהו האן, כי כדי לעבור במועצה, התקציב שגובש בידי ראש העיר, חייב לעבור שינוי: “אנו בוחנים את התקציב שהוגש לנו מכל ההיבטים, ולפי ההתרשמות שלי, זה תקציב שלא עומד בעקרונות שקבענו. הוא לא בנוי כנדרש, אין בו דגשים שאנחנו חושבים שהם חיוניים. אני אומר חד משמעי, אם התקציב לא יהיה על פי הסטנדרטים והדרישות של חברי קואליציית השינוי, הוא לא יעבור”.
מועצת העיר בחרה אותך לעמוד בראש וועדת המשנה לתיכנון ובנייה. בינתיים לא נכנסת לתפקיד, מדוע?
ברמה העקרונית אנחנו חושבים, שכל נושא התיכנון והבנייה בעיריית חיפה, חייב לעבור שינוי משמעותי. הייתה החלטה של המועצה להדיח את היו”ר הנוכחי ולמנות אותי, אבל היועצת המשפטית של העירייה טענה, שהסמכות לכך נתונה בידי ראש העיר, ולכן המינוי עדיין לא מומש. פנינו למשנה ליועץ המשפטי לממשלה, על מנת שייתן חוות דעת בנושא ואני מקווה שבקרוב תהיה הכרעה ואני אתמנה לתפקיד. אנחנו חושבים, שהייתה אמירה חד משמעית של רוב חברי המועצה, שהם רוצים שינוי, ושהם לא מרוצים ממה שראש העיר והיו”ר הנוכחי, מיכי אלפר עושים, והם רוצים שאני אוביל את הוועדה, כדי לעשות דברים אחרת.
מה אתה מתכוון לשנות, כשתיכנס לתפקיד?
דבר ראשון, אנחנו צריכים לתת משקל משמעותי לכל נושא ההתחדשות העירונית ברחבי העיר, דבר שלא בא לידי ביטוי בפעילויות הוועדה כיום. נושא שני הוא, לייצר תהליכי אכיפה וסדר בכל ההיבטים של היתרי בנייה. כיום, איש כטוב בעיניו יעשה, וזה חייב להיפסק. צריך גם להכין מסלולים ירוקים ומהירים לשני נושאים, אישור מרפסות, שזה איכות חיים וממד”ים, שזה הביטחון של תושבי העיר. מעבר לכך, חייבים ליצור וודאות תיכנונית, להקים מרכז מידע מתפקד, שבו הציבור יוכל לאתר מידע שהוא זקוק לו באופן מיידי ונגיש. חייבים לשפר את תהליכי העבודה בין תושבים, יזמים והעירייה. דבר אחרון, אשים דגש על כך, שהקבלנים ישמרו על כללים בסיסיים במהלך עבודתם, יעמדו בדרישות של ניקיון ורעש, ולא יפגעו באיכות החיים של התושבים, בעת עבודות הבנייה. יש הרבה עבודה בוועדה, ואני ממתין לאישור להתחיל לבצע את המהלכים שכל כך דרושים בוועדה.