י"ב חשון התשפ"ז, 23/10/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

איומי עיריית חיפה עזרו: חול מוזרם לחופי קריית חיים

הזרמת החול לחופי קריית חיים תימשך חודש ימים. צילום: גידי בטלהיים, המשרד להגנת הסביבה. לפי סעיף 27א'
Tuesday May 21, 2024

מבינים רק כוח: בעקבות מכתב התראה חריף, שהוציאה עיריית חיפה לחברת חנ”י (חברת נמלי ישראל), החלה החברה בהזנה של כ-50,000 מ”ק חול, אל מול חופי הקריות.

הזנת החול, שהחלה בימים האחרונים וצפויה להימשך כחודש, מתבצעת בהמשך למכתב ההתראה, שהעבירה עיריית חיפה בחודש שעבר להנהלת “חברת נמלי ישראל”, בו דרשה ממנה לפעול באופן מיידי, להזנות חול רצופות ברצועת החוף של קריית חיים, על מנת לפתור את בעיית נסיגת החולות והסחיפה בחופים.

במכתב הדגישה היועצת המשפטית לעירייה, עו”ד ימית קליין, כי “חובתה של חנ”י להזנת החול ולהקמת שובר הגלים, נקבעה הן בתוכנית המתאר מכוחה הוקם נמל המפרץ והן במסגרת היתר הבנייה שניתן להקמת הנמל”.

כאמור, ביצוע הזרמת החול לאורך קו החוף נדרש, בעקבות תהליך סחף חול (ארוזיה) משמעותי בחופי הקריות, אשר נובע משילוב של השפעת התשתיות הימיות במפרץ חיפה, ובעיקר בנמל המפרץ וסערות החורף בים.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר