אידה וסרמן, בת 93.5, פנתה למרפאת עיניים במרכז לרפואה יועצת לין, לד”ר איתן שגב, מנהל המרכז לבריאות העין, והתלוננה בפניו על נגע בעפעף שגדל לאחרונה. בתום הבדיקה הוחלט, כי אידה צריכה לעבור ניתוח להסרת הנגע ושליחתו לבדיקה פתולוגית.
“במהלך הבדיקה שוחחנו, שאלתי את אידה, איך היא ידעה לזהות שמדובר בנגע ולהפתעתי הסתבר, כי אידה היא רופאת עיניים שעבדה שנים רבות במרפאת אבן סינא של כללית. היא סיפרה, שזיהתה שהנגע על העפעף עלול להיות ממאיר ומיד קבעה תור ובאה להיבדק”, מספר ד”ר שגב.
נגעים בעפעפיים שכיחים מאוד ומהווים סיבה נפוצה לפנייה לרופא עיניים. ישנם סוגים שונים של נגעים דלקתיים, שפירים, טרום ממאירים וממאירים. שכיחות גידולי העור בעפעף עולה עם הגיל, בפרט בבעלי עור בהיר ובחשיפה ממושכת לקרינת השמש.
לדברי ד”ר שגב: “כאשר מתגלה גידול בעפעף, יש לעקוב אחר הגודל, המראה, האם הוא מדמם, האם הוא מגרד או בעל פיגמנטציה לא אחידה ולא סדירה. רוב הנגעים הם שפירים ואולם שכיחות הגידולים הממאירים עולה עם השנים, במיוחד באיזורים חשופים לשמש כמו במדינת ישראל”.
אידה זומנה בהקדם לניתוח בחדר הפעולות במחלקת עיניים בלין. הניתוח בוצע בהצלחה והנגע נשלח לבדיקה פתולוגית.
“הבדיקה הפתולוגית הראתה, שהגידול שהוסר הינו ממאיר ודרושה כריתה רחבה יותר כדי להסירו בשלמות. המטופלת הופנתה למרכז רפואי כרמל, לשם השלמת הפעולה הכירורגית.״
חשוב לזכור, שבמידה ונתקלים בנגע חשוד, מומלץ לפנות מיד לייעוץ רפואי לצורך איבחון והחלטה על דרכי הטיפול”, סיכם ד”ר שגב.