למרות האזעקות: 13,481 ילדות וילדים, פותחים היום את שנת תשפ”ה במערכת החינוך בעיר נהריה. 2,908 ילדים ייפתחו את השנה ב-108 גני הילדים העירוניים, בבתי הספר היסודיים מהזרמים השונים ילמדו השנה 5,208 תלמידים, בהם 876 ילדים שיאמרו: ‘שלום כיתה א”. בחטיבות הביניים והתיכונים ילמדו 4,643 תלמידים.
כחלק מהמשך הליך התפתחותה של העיר נהריה, ייפתחו השנה בעיר בית ספר יסודי חדש “הדרור” בשכונת יצחק שמיר, 9 גני ילדים חדשים ואשכול של מעונות יום חדש, לגילאי לידה עד שלוש, בשכונת יצחק שמיר.
במהלך הקיץ ביצעה העירייה שדרוג וחידוש נרחב של מוסדות החינוך בעיר, בהשקעה של יותר מ-18 מיליון שקלים. בין השאר בוצעו שיפוצים, שכללו הוספת כיתות לימוד, הנגשת כיתות אקוסטיות, שדרוג חצרות, חידוש חזיתות מבנים, החלפת מטבחים ושירותים, הוספת מתקנים והתקנת הצללות. השנה הושקעו משאבים גם בהוספת מיגון למוסדות חינוך וותיקים, שכללו מבואות ממוגנות, ממ”דים וממ”מים ב- 6 גני ילדים, 2 בתי ספר ו-2 מרכזים קהילתיים.
שש מנהלות חדשות מצטרפות השנה למערכת החינוך בנהריה: אורגד זגזג, תנהל את ביה”ס היסודי מנחם בגין, מאור כהן, ינהל את חטיבת הביניים ‘אורט מגשימים’, רינת עמר, תנהל את ביה”ס היסודי ‘הדרור’, שולי אליקן, תנהל את בית הספר השש שנתי ‘אורט שחקים’, גל בואדנה-בייגל, תנהל את ביה”ס היסודי גולדה, וליאת בודנשטיין תנהל את מרכז פסג”ה נהריה.
ראש עיריית נהריה, רונן מרלי: “זה היה קיץ מאתגר, שהגיע אחרי שנה לא פשוטה לילדים, לצוותים ולהורים, נוכח שגרת החירום המלווה אותנו מאז אוקטובר 2023. אנו ממשיכים לשים את החינוך בראש סדר העדיפויות שלנו ופועלים כל העת, לעשות כל שביכולתנו כדי לאפשר לכל ילד וילדה, לממש את הפוטנציאל הרב הטמון בהם. אני רוצה להודות לצוות מינהל החינוך, לאגף כוח אדם בעירייה, למנהלים, למורים, לגננות, לסייעות ולכלל צוותי ההוראה והמינהלה, העובדים בבתי הספר ובגני הילדים, על העשייה הרבה כל השנה למען ילדינו ולאחל לתלמידות, לתלמידים, לצוותים ולכולנו, שנת לימודים פורייה ומוצלחת”.