כ"א תמוז התשפ"ד, 27/07/2024

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

בת 18 הפכה לשבר כלי עקב חיסוני הקורונה

התביעה עומדת על סך מיליון שקלים נגד קרן המדינה "ענבל". עו"ד מורן אברהמי יום טוב. צילום: גיל טרנוס
Monday March 18, 2024

סיפור מהחיים: תביעה על סך מיליון שקלים, נגד קרן המדינה “ענבל”, הגישה נערה בת 18, שהפכה לשבר כלי כתוצאה מחיסוני הקורונה. את התביעה בשמה של הנערה, הגישה עו”ד מורן אברהמי יום טוב, להכרה במצבה של הנערה.

לדברי עו”ד אברהמי, בקרב החוקרים קיים קונצנזוס נרחב, לפיו חיסונים נגד מחלות שונות מועילים למרבית האוכלוסייה, אך גם בהם קיימות כמו בכל טיפול רפואי, תופעות לוואי, אשר אמנם פוגעות לרוב באוכלוסייה מצומצמת, אך עלולות לגרום לאותם נפגעים נזקים בריאותיים שונים, ולעיתים אף לנכות משמעותית.

לדבריה, המדינה נטלה על עצמה לפצות אזרחים שנפגעו מחיסונים שונים, וזאת במסגרת החוק ביטוח לנפגעי חיסון, התש”ן-1989. במסגרת החוק נקבע, כי המדינה תפצה, באמצעות קרן ‘ענבל’, את נפגעי החיסון בסך מקסימלי של מיליון שקלים לתובע, במקרה ויוכח כי הוא נפגע ממתן חיסון כלשהו.

לדברי עו”ד אברהמי יום טוב, מתן חיסוני הקורונה לכלל הציבור בישראל נעשתה באופן מזורז, בשל תנאי החירום שהונהגו באותה עת. לדבריה, התהליך המזורז היקשה על זיהוי נפגעי החיסון בזמן אמת, ורק כיום, בשוך המגפה, מבשיל המחקר העולמי, ומתברר גם היקפן האמיתי של תופעות הלוואי ממתן החיסונים.

במכתב הדרישה מקרן ענבל, נטען, כי התובעת, בת 18 ובריאה לחלוטין בעת מתן החיסונים, קיבלה את מנת החיסון השנייה בחודש מרץ 2021, וחמישה ימים לאחר מכן, בעת שעברה ניקוב אוזניים לעגילים, חשה חולשה והתעלפה לראשונה בחייה.

על פי הנטען, חצי שנה לאחר מכן, בספטמבר 2021, חוסנה הנערה במנת החיסון השלישית וכ-10 דקות לאחר מכן התמוטטה ברחוב והובהלה בניידת מד”א לבית החולים להמשך בירור רפואי.

לדברי עו”ד אברהמי יום טוב, מאותו אירוע החלה הנערה לסבול מדופק מהיר, חולשה בשרירים וסחרחורות, שהובילו אותה לאיבודי הכרה חוזרים ונשנים. במסמכים הרפואיים שצורפו לתביעה מציינת רופאת המשפחה, כי מאז מתן החיסון השלישי, סובלת הנערה מדפיקות לב במנוחה, חולשה ותיאבון ירוד.

בעקבות ההתדרדרות במצבה הבריאותי, נאלצה התובעת להפסיק את לימודיה ובהמשך אובחנה כסובלת מדיסאוטונומיה, מצב בריאותי מדורדר, המאפיין בין השאר חולי פרקינסון, איידס ומחלות אוטו-אמוניות, ואשר מתבטא בפגיעה במערכת העצבים האוטונומית. על פי המחקר, דיסאוטונומיה עלולה להשפיע לרעה על תפקוד כלי הדם, הלב, המעיים, שלפוחית השתן, בלוטות הזיעה ועוד.

לדברי עו”ד אברהמי יום טוב, בחודש ינואר 2022, נדבקה הנערה בקורונה, דבר אשר גרם להחמרת התסמינים מהם סבלה, ובהם לעליה בתדירות ההתעלפויות.

מומחה למחלות פנימיות במחלקת הפוסט-קורונה, אשר בדק את הנערה, ציין בחוות דעתו, כי הוא מתרשם, שהנערה סובלת מתסמונת הנובעת מחיסון נגד קורונה והיא הופנתה לשיקום.

רופאת המשפחה של הנערה מציינת ברישומיה הרפואיים, כי מדובר ב”תמונה קלינית של חולשה ועייפות שרירים, (ועל כן) יש לכוון את הבירור לבירור מחלת שרירים, אשר התפתחה בסבירות גבוהה אחרי סדרת חיסונים נגד מחלת הקורונה, במהלך שנה וחצי האחרונות”.

רופאת המשפחה מתארת גם את ההידרדרות במצבה הבריאותי של הנערה: “מתקשה בהליכה, נזקקה לכיסא גלגלים לצורך הגעה לבדיקות וטיפולים רפואיים”. עוד מציינת הרופאה, כי הצעירה החלה תהליך שיקומי בבית החולים וכי היא זקוקה לתמיכה והשגחה צמודה ברוב שעות היממה.

על פי הנטען, למרות שעברו מספר שנים מהמקרה, הצעירה עדיין סובלת מתסמיני דיסאוטונומיה הבאים לידי ביטוי בחולשת שרירים, חוסר סיבולת לחום, קושי בעמידה והליכה ממושכים, קושי בביצוע מאמצים, קוצר נשימה ועילפון.

למכתב הדרישה לפיצויים צורף מאמר סקירה חדש, שהתפרסם בכתב העת המדעי הנחשב “Nature”, שבו נקבע, כי ‘תסמונת פוטס’ (סחרחורות וחוסר יציבות בהתרוממות לעמידה) ודיסאוטונומיה, עלולות להתפרץ גם בעקבות החיסון נגד מחלת הקורונה.

במאמר מתוארים תסמינים נלווים רבים, ובהם כאבים לא מוסברים בחזה, ערפול מוחי, הפרעות בשינה, חולשת שרירים ומיגרנות, תסמינים שמרבים מהם סובלת התובעת.

לאור כל האמור לעיל, טוענת עו”ד אברהמי יום טוב, יש להכיר בקשר הסיבתי, שבין מתן החיסונים לבין נכותה הקשה של הנערה.

מכתב הדרישה לפיצויים של הנערה מקרן “ענבל” הוגש בסוף חודש פברואר 2024. טרם הוגשה תגובת הקרן.

 

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments