י"ח אייר התשפ"ה, 16/05/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

בת 3 שאצבעותיה נקטעו בגן תפוצה ב-450 אלף שקלים

עד היום סובלת הילדה מהפרעה תיפקודית ופגמים אסתטיים. עו"ד יסמין גודיס-דרור. צילום: גיא גרוס
Tuesday July 11, 2023

רשלנות פושעת: הסיפור הזה הוא הסיוט של כל הורה לילד בגן. ילדה בת שלוש שיחקה בגן, שבו שהתה מדי יום במשך למעלה משנה, כאשר דלת הכניסה נטרקה על אצבעות ידה הימנית. כתוצאה מכך נקטעו קצות שתי אצבעותיה והיא הובהלה לבית החולים.

הוריה, באמצעות עו״ד יסמין גודיס-דרור, הגישו תביעה לבית משפט השלום בחיפה, כנגד בעלת הגן וחברת הביטוח שלה. בתביעה נטען, כי הילדה נפצעה, לאחר ששני ילדים שיחקו בדלת הכניסה ללא כל השגחה.

בעלת הגן לקחה את הילדה לבית חולים, שם אבחנו הרופאים, כי היא סובלת מקטיעה בקצות שתי אצבעות כף יד ימין. חלק מהגלילים העליונים של אצבעותיה, הובאו לבית החולים על ידי הגננת בתוך קרח. הילדה הובהלה ישירות לחדר ניתוח תחת הרדמה מלאה, לביצוע תפירה וקיבוע של אצבעותיה.

 בהמשך נזקקה הילדה לעבור הליך שיקומי ופרוצדורות רפואיות שונות במשך תקופה ממושכת. עד היום סובלת הילדה מהפרעה תיפקודית ופגמים אסתטיים משמעותיים בידה, שיצריכו טיפולים נוספים בעתיד. כמו כן נקבעה לה נכות רפואית בשיעור של כ- 10%. לתביעה צורפו חוות דעת של מומחה לכירורגית כף יד ופרופ’ מומחה לכירורגיה פלסטית.

בתביעה נטען, כי בעלת הגן לא דאגה לשמירה על סביבת גן בטוחה ולהשגחה על ילדי הגן בסביבה, שאינה בטוחה עבורם. בנוסף, לא דאגה להתקנת אמצעי בטיחות לנטרול המפגעים, או נוכחות קבועה של איש צוות בסמוך למפגעים. כמו כן נטען, כי זמן קצר לאחר התאונה, הותקן על צירי הדלת כיסוי פשוט וזול, שאילו היה מותקן קודם לכן, יכול היה למנוע את התוצאות הקשות של התאונה.

בעלת הגן וחברת הביטוח הסירו אחריות מהמקרה וטענו, כי הן אינן אחראיות לנזק של הפעוטה. במסגרת ניהול התיק בביהמ”ש ולאחר הליך מו”מ ממושך, הגיעו הצדדים להסכם פשרה, שקיבל תוקף של פסק דין, לפיו יקבלו התובעים פיצוי בשווי כ-450,000 ש”ח.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments