תקיפה הגורמת לחבלה של ממש, הוא הסעיף הפלילי מכוחו עצרה המשטרה את תושבת חיפה, בת 49, החשודה בכך שתקפה את בן זוגה, אשר מאושפז בביה”ח מאז המקרה. גם בן הזוג המאושפז נתון במעצר, בעקבות תלונת האישה על כך, שבן הזוג תקף אותה. בית משפט השלום בחיפה קבע, שיש יסוד סביר לכך, שהחשודה ביצעה את העבירה המיוחסת לה, אבל בשלב זה לא מצא עילה להאריך את מעצרה והיא שוחררה לחמישה ימים מעצר בית.
המקרה אירע בשבת, בדירת בני הזוג ברחוב השומר בחיפה. על פי גירסת המתלונן, החשודה חתכה את ידיו ולכן הוא נאלץ להתאשפז. עורך דינה של החשודה, עו”ד לאוניד פרחובניק, טען בדיון בבית המשפט, כי על פי גירסת החשודה, בן הזוג חתך את הידיים לעצמו, כדי “להפיל” את התיק עליה. כן טען, כי הוא זה שתקף את האישה וגרם לה לחבלות.
נציג המשטרה אישר בדיון, כי ישנן תלונות הדדיות וגם הגבר, שכאמור מאושפז, הוא בסטטוס של עצור.
שופטת בית משפט השלום בחיפה, טל תדמור זמיר, קבעה בהחלטתה, כי בשלב זה קיים יסוד סביר לחשד, כי החשודה אכן ביצעה את המעשה המיוחס לה. עם זאת ציינה השופטת, כי אין הצדקה להמשך אחזקתה במעצר ושיחררה אותה לחמישה ימי מעצר בית, תוך איסור יצירת קשר עם בן זוגה, חתימה על התחייבות של 3000 שקלים וחתימה על התחייבות להתייצב לחקירה בכל עת שתידרש.
במקביל הובא בן הזוג להארכת מעצרו ושוחרר בתנאים מגבילים זהים, לאלו שבהם שוחררה בת זוגתו.