כ"ט תשרי התשפ"ז, 10/10/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

דוקורסקי לסמוטריץ’: קח ת’ידיים שלך מכספי תושבי ביאליק

עומד מול שר האוצר ומתריע. "לא אתן לפגוע בתושבי קריית ביאליק". ראש העיר, אלי דוקורסקי, צילום: ראובן קופיצ'ינסקי.
Monday August 12, 2024

שר אוצר כושל: בעקבות המצב הכלכלי במשק והגרעון בתקציב המדינה, החליט שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, להכניס את היד עמוק לכיסי העיריות והתושבים, לקצץ בתקציבי הצהרונים ולהעלות את שכר הלימוד. בעקבות כך, חתם ראש העיר קריית ביאליק, אלי דוקורסקי, על מכתב חריף של ראשי הרשויות המקומיות, שנשלח לשר האוצר סמוטריץ׳, והביע את התנגדותו הנמרצת לקיצוץ השתתפות הממשלה בסבסוד הצהרונים. בקריית ביאליק, הנמצאת באשכול סוציו אקונומי 6, מסבסדת המדינה ב- 300 שקלים את שכר הלימוד בצהרוני כיתות א’-ב’.

״במסגרת הקיצוץ התקציבי שנעשה בעקבות המלחמה, משרד החינוך הונחה על ידי משרד האוצר, לקצץ 250 מיליון שקלים מתקציב הצהרונים. דהיינו, העליה תתגלגל לפתחם של ההורים. במקום 635 שקלים, יאלצו ההורים לשלם 735 שקלים״, ציין דוקורסקי. ״השר סמוטריץ’, מוביל שורה של מהלכים, על מנת לחרב את השלטון המקומי, שהוא עוגן של שפיות במדינה״, הוסיף ראש העיר.

משרד האוצר דורש לשנות את מודל הצהרונים כבר משנת הלימודים הקרובה. לדברי דוקורסקי, במשך שנים רבות היה קיים שיח של התדיינות, הידברות והתייעצות בין מרכז השלטון המקומי, ראשי הרשויות והאוצר: “שר האוצר פוגע באופן דורסני בשלטון המקומי, שזו בעצם פגיעה בתושבים. אנו דרשנו לבטל את הגזירה, שהוא מפיל על תושבינו, כי בסיכומו של דבר, זה מוביל להעלאת הארנונה. לא הסכמתי להעלאה חריגה של הארנונה בקריית ביאליק. אני יודע כמה קשה לאנשים בתקופה זו. אני רואה בדרישת האוצר ניתוק מוחלט מהמציאות. אותי לא מעניין מאיזו מפלגה מגיעים השרים. המכתב אינו פוליטי. חובת הנאמנות שלי היא לתושבי קריית ביאליק בלבד. אנו נצא למאבק הציבורי”.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר