י"ב תמוז התשפ"ה, 08/07/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

האישה צריכה להוכיח את הבגידה של הבעל

במקרים כאלה עילת הגירושין אינה מבוססת דיה. עו"ד שרין סולן וצוות עורכי הדין. צילום: יח"צ
Sunday November 27, 2022

הוכחה ודאית: 15 שנים חיו בני זוג תחת קורת גג אחת, עד שהחלו המשברים, חיי הנישואים כבר לא היו סוכריה על מקל, עד שהתגרשו. בשנתיים האחרונות מנהלים השניים מאבק על הכתובה, לאחר שבנושא הילדים הגיעו להבנות. מסתבר, שבשנה האחרונה לאחר שהתגרשו פורמלית, בני הזוג הסכימו, שהבעל יקנה את חלקה של האישה בדירה. האישה לעומת זאת, רכשה בכסף שקיבלה, דירה אחרת בסמוך.

בני הזוג בשנות השלושים המאוחרות לחייהם עוסקים במקצועות חופשיים, הבעל בנקאי השקעות ורואה חשבון. האישה פסיכולוגית בהשכלתה, אך אינה עוסקת בתחום. אחרי הגירושין הם ניהלו חיים סבירים, כשהילדים הקטינים היו במשמורת משותפת.

השבוע נרשמה התפתחות בעלילה. מעבר למחלוקת שעדיין נדונה סביב תשלום הכתובה, העומדת על חמישה מיליון שקלים, עלתה שאלת הנאמנות של הבעל, כשעוד היה נשוי לה. האישה סיפרה לעורכת הדין, שרין סולן, כי בעלה תמיד היה רברבן. “אז עכשיו, שישלם על בגידותיו. הוא בוגד סידרתי”. עוד סיפרה האישה, כי ילדיה הם שפתחו לה את העיניים. “הם הודיעו לי לאחר אחד המפגשים, שאבא שלהם מתחתן עם השכנה”. מהר מאד התברר לאישה, כי השכנה המדוברת הייתה אחת החברות שלה, וילדי בני הזוג, גם של השכנה הנשואה וגם שלה, למדו יחד באותן מסגרות חינוכיות.

האישה החלה לנבור בתמונות מאירועים שונים ונדהמה לגלות על הקשר הקרוב. “הרגשתי על בשרי מה זה ‘האישה היא האחרונה לדעת שבעלה בוגד בה’… “עורכת הדין סולן הבהירה לאישה, כי כדי להוכיח שבעלה בגד בה עוד לפני הסכם הגירושין ביניהם, יהיה עליה להביא יותר מכמה תמונות שיש לה באיפון, אלא הוכחה ממשית, שהקשר עם השכנה נוצר עוד לפני הגירושין.

עו”ד סולן ציינה, כי רק ראיות שכאלו יוצגו במועד הדיון על הכתובה, ורק אם בית הדין ישתכנע, כי הייתה כאן בגידה, ייתכן ויפסוק את הכתובה במלואה, למרות שהסיכוי לכך נמוך, שכן לפעמים הרבנים מבינים, שסכומים כאלה בכתובה, הם סוג של הבעת אהבה ולא בהכרח משהו, שהחתן יכול לעמוד בו.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments