ט"ז סיון התשפ"ה, 12/06/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

הדירה בניו יורק הוחזרה מבנימין נתניהו למדינה

מדוע במשך למעלה מ-30 שנה, לא פעל משרד החוץ, כדי להחזיר לרשות המדינה את הנכס, ששוויו מוערך בעשרות מיליוני שקלים. המודעה למכירת הדירה בניו יורק. צילום מסך: מתוך אתר סוכנות הנדל״ן דאגלס אלימן
Thursday November 11, 2021

דירת השרד בניו יורק, שהייתה רשומה על שמו של ראש ממשלת ישראל לשעבר, בנימין נתניהו, למרות שנרכשה ע”י המדינה, על-מנת לשכן בה את השגריר באו”ם, היוותה במשך זמן רב מוקד עניין תקשורתי וציבורי.

מי שלא רק מחתה, אלא גם פעלה בנושא, הייתה תנועת אומ”ץ. בתחילת שנת 2020 פנו ראשי התנועה, פנחס פליצ’ה-פלד ועו”ד יצחק מינא, אל שר החוץ באותם ימים, גבי אשכנזי, בדרישה כי ימצא פיתרון לבעייה. פלד ומינא, ביקשו מאשכנזי לבחון כיצד דירה השייכת למדינת ישראל, נרשמה על שמו של נתניהו ב-1986 כששימש שגריר באו”ם, ומדוע במשך למעלה מ-30 שנה, לא פעל משרד החוץ כדי להחזיר לרשות המדינה את הנכס, ששוויו מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

ביקש מאשכנזי לבחון כיצד דירה השייכת למדינת ישראל, נרשמה על שמו של נתניהו. פנחס פליצ׳ה-פלד, ראש תנועת אומ״ץ. צילום: תנועת אומ״ץ

לאחר שמשרד החוץ לא טיפל בסוגיה, הגישה תנועת אומ”ץ עתירה לבג”ץ. העתירה נדחתה בנימוק טכני, אולם בתנועה לא הרימו ידיים, אלא המשיכו להיאבק לטובת האינטרס הציבורי הברור, באמצעות הגשת עתירה נוספת לבית המשפט העליון.

בעתירה התבקש שר החוץ גבי אשכנזי לנמק, מדוע נמנע מרישום הדירה על שם מדינת ישראל, שהרי היא נרכשה ע”י משרד החוץ ב-1986 (אגב, תמורת 99,000$ בלבד, כשכיום שוויו של הנכס הוא כ-12 מיליון דולר). בעקבות העתירה השנייה קבע בג”ץ, כי יש לסיים באופן מידי את הפרשה ולפעול להעברת הבעלות מנתניהו למדינה. יו”ר אומ”ץ פליצ’ה-פלד, אף הדגיש כי ראש ההרכב של בית המשפט העליון, שדן בעתירה, ציין במפורש, כי תנועת אומ”ץ תלווה את משרד החוץ ביישום המתווה להשבת הרכוש למדינה.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments