כ"ג סיון התשפ"ה, 19/06/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

“המלאך בלבן” חולדה גורביץ’ הלכה לעולמה בגיל 98

ה"מלאך בלבן" לצד רמטכ"ל מלחמת לבנון השנייה, בעת ביקור פצועים. צילום ארכיון: דוברות רמב"ם.
Wednesday January 17, 2024

האימא של הפצועים: חולדה גורביץ’, יקירת העיר חיפה וכלת פרס ישראל למפעל חיים, שנקראה במשך עשרות שנים “המלאך בלבן”, הלכה לעולמה בגיל 98.

חולדה גורביץ’ ז”ל, נולדה בעתלית, בחודש ינואר 1926, הייתה חברת “ההגנה” ועם הקמתו של צה”ל, הייתה אחת מארבע החיילות הראשונות ששירתו בחיל הים. את פעילותה ההתנדבותית החלה מיד לאחר שחרורה מצה”ל, בפעילות למען ילדי עולים במעברות ובארגון פעילויות למען חיילי צה”ל.

לאחר מלחמת יום הכיפורים התפטרה מעבודתה, ומאז הקדישה בהתנדבות את כל זמנה למען חיילים ונפגעי פעולות איבה.

מאז ולאורך עשרות שנים, נהגה להגיע מידי יום למרכזים הרפואיים ובתי ההחלמה, בהם תמכה ועודדה את החיילים הפצועים ובני משפחותיהם בשעותיהם הקשות ביותר. לצד כל אלה, הייתה חברה במגוון ארגונים התנדבותיים למען עולים חדשים ורבים אחרים שנזקקו לעזרתה. באישיותה המיוחדת גילמה את העקרונות הנעלים ביותר של עזרה לזולת, כשהיא מושיטה יד תומכת בצניעות, מסירות ואהבה אין קץ לזולת.

על כל אלה, זכתה במהלך השנים באותות הוקרה רבים, בהם: “יקירת העיר חיפה”, אות הנשיא למתנדב, פרס ישראל על מפעל חיים (תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה), אות הוקרה ע”ש מנחם בגין, מגן שר העבודה והרווחה, מגן שר הבריאות ופרס אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה על מפעל חיים.

לפני כשלוש שנים, בהחלטת עיריית חיפה, ובנוכחות חולדה, נחנכה טיילת על שמה של גורביץ’ בחוף בת גלים. גורביץ’ הנרגשת הגיעה לטקס בליווי קרוביה והודתה לעירייה על המחווה המרגשת, לה זכתה עוד בחייה.

במרכז הרפואי רמב”ם בחיפה, שלפו עם היוודע דבר מותה, את דמותה המיוחדת של חולדה מהארכיונים, ובכך הם מצדיעים לאשה מיוחדת, שנתנה את הנשמה עבור פצועי צה”ל לאורך עשורים רבים.

חולדה גורביץ’, בעת הביקור היומי אצל פצועי צה”ל. צילום ארכיון: דוברות רמב”ם

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments