י"א סיון התשפ"ו, 27/05/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

הנחיות מקדימות לפני אזעקות ירי מלבנון

פיקוד העורף משיק שירות חדש: הנחיות מקדימות יופצו לפני הפעלת אזעקות מירי מלבנון. סרטון וידאו מצורף. צילום: דובר צה"ל.
Wednesday May 27, 2026

נערכים למלחמה: פיקוד העורף עדכן אתמול (שלישי), על החלת כלי התרעתי חדש, במסגרתו תופץ הנחיה מקדימה לציבור, עוד בטרם הפעלת האזעקה בפועל, במקרה של ירי משטח לבנון.

על פי הודעת המערך, זמן ההיערכות שיתקבל באמצעות ההנחיה המקדימה, מוגדר כקצר באופן יחסי למשך הזמן, הניתן בהנחיות דומות המופעלות בעת איומים, המגיעים מאזורים מרוחקים יותר, דוגמת איראן ותימן.

בפיקוד העורף מדגישים, כי קיימת חשיבות רבה לקריאת תוכן ההנחיה המדויק עם קבלתה, זאת במטרה לזהות את מקור האיום ולהבין את פרק הזמן המדויק העומד לרשות האזרחים, לצורך הגעה וקירבה למרחב המוגן. הציבור מתבקש להמשיך ולהישמע להנחיות הרשמיות של פיקוד העורף.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments