עד כמה הראש של מורה, מחנכת בכיתה א’, היה יצירתי, תעיד העובדה, שמצאה מקום מצויין למפגשי אהבים, בחניון בית הקברות, לשם בעלה הכהן, לא יחשוב להגיע לעולם.
בני הזוג נישאו לפני 14 שנים והביאו שני ילדים לעולם, תוך שבנו בית לתפארת. בעוד שהבעל שירת כקצין קבע בחיל הים, נמצאה האישה, מחנכת של תלמידי כיתה א’, עם לא מעט שעות פנויות והרבה זמן למחשבה.
עם הזמן הכירה האישה חבר לעבודה איתו ניהלה בתחילה קשר ידידותי, שהפך מהר מאד לקשר רומנטי סוער. האישה ידעה, שבעלה הוא כהן, שאינו יכול להיכנס על פי ההלכה לבית הקברות והובילה את המאהב שלה לחניון בית העלמין, שם הם קיימו מיפגשים אינטימיים.
הבעל, בעצת עורכת הדין, שרין סולן, שכר בלש פרטי וזה המציא לו בחלוף מספר ימים, ריאיות חותכות. “אישתך מצאה איזור ‘סטרילי’ הזוי לקיים את מפגשיה עם המאהב, בחניון הפנימי של בית העלמין באיזור מגוריהם”. הבעל נותר המום כשראה חלק מהמימצאים.
כידוע, לכהנים אסור להיכנס לבית הקברות, כיוון שהם נחשבים למשרתי האל ולאנשים קדושים, ולכן הם לא יכולים אפילו להתקרב לאדם מת. מותר לחרוג מכך בעת לוויה של ההורים או של ילדיהם רחמנא ליצלן.
הבעל הבין כי למרות האיסור, הוא חייב ורוצה להתעמת עם אישתו וארב לה במקום שבו הבלש צילם את אחד ממיפגשיה. “את צריכה להתבייש, את מחנכת ומורה, אימא לשני ילדים… תראי לאיזה שפל ירדת”.
האישה טוענת: “ישבתי אומנם עם חבר לעבודה במכונית, בחנייה של בית הקברות, אבל לא היה ביננו קשר רומנטי”. היא רק לא ידעה, שבידי הבעל תמונות שלה עם המורה, כשהם מתנשקים בתוך המכונית.
בני הזוג נשלחו לגישור, אבל הבעל באמצעות עו”ד סולן הבהיר: “מבחינתי אין דרך חזרה”. לדבריו, הגירושין בלתי נמנעים. האישה מבקשת שלום בית ובעיקר חיסיון על האירוע, כדי לא לפגוע בילדיהם ובמקום עבודתה.