עשרה ימים לפני הבחירות, הפך טקס קבלת מטוס עם 300 עולים מאתיופיה, שאמורים לנחות בארץ, לקרב פנים מול פנים בין הליכוד לכחול לבן. שרת התחבורה, מירי רגב, דרשה שהמשנה לראש הממשלה, בני גנץ, יבטל את הגעתו לטקס, ומיד הודיע ראש הממשלה, כי הוא כן מתכוון להגיע לטקס. בשל המחלוקת הפוליטית, החליטה שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה, לבטל את הטקס ולהסתפק בקבלת פנים צנועה לעולים החדשים, שמן הסתם לא ידעו איזו דרמה גרמה עלייתם לארץ.
חבר מועצת עיריית קרית ים, ראובן מששה, תקף בחריפות, בריאיון ל”חדשות הקריות”, את התנהלות נבחרי הציבור: “לצערי הרב, בני הקהילה הפכו לכלי משחק בידי פוליטיקאים. עולים לארץ מכל העולם ואף אחד לא שומע כשנוחת מטוס עם עולים. כשמדובר בעולים מאתיופיה, פתאום הפוליטיקאים מתעניינים ורבים מי יבוא לקבל אותם. זה עצוב, אני מאוד כועס, מצד אחד השרה פנינה תמנו שטה אומרת אני הבאתי, מצד שני סגן השר גדי יברקן, אומר שזה בזכותו. כל אחד אומר ‘אני הבאתי’, והקהילה נופלת קורבן.
עד כמה שני הנציגים הללו מקובלים בקהילה האתיופית ועד כמה הם מייצגים?
אומר לך משהו קשה: יש פה אנשים שההורים שלהם באתיופיה והם לא ראו אותם 20-25 שנים. גם פנינה וגם גדי עברו את זה, אבל מה הם עושים? הם מבינים כמה זה קשה, אז למה לא דואגים לאיחוד משפחות? הם עברו את זה על גופם ולמרות זאת, דבר לא נעשה. אני מאוד כועס ואני לא מאשים את החברה הישראלית, אני מאשים את עצמנו, שאנו לא מספיק מאוחדים. בפועל, אני לא רואה איך משנים את המצב. הנציגים שלנו רבים כל הזמן ולי זה מאוד כואב.
מה מפחיד אותך?
שינאת האחים, גם בחברה וגם בקהילה. זו תוצאת הסתה של פוליטיקאים, שנוהגים לפי האימרא “הפרד ומשול”. הקהילה סובלת מכל המלחמות הללו, בעוד פוליטיקאים ציניים רק רוצים לקבל קולות ולא ממש לעזור לבני הקהילה. אני רואה עולים, שכבר שנים בארץ ועדיין קשה להם, כי הם לא נקלטו כמו שצריך. זה בגלל אותם פוליטיקאים שדואגים רק לכיסאות שלהם ולא ממש לסייע לקהילה.