134 ארגונים ערבים, המקדמים דה-לגיטימציה וחרמות נגד ישראל, פנו לאחרונה לתומס ניקלסון, נציג האיחוד האירופאי ברשות, במכתב משותף בו הם דוחים בתוקף סעיף המתנה קבלת מימון מהאיחוד בהתחייבות להימנע מקיום קשרים עם ארגוני טרור. לטענתם ארגוני טרור מוכרזים (כמו החזית העממית לשחרור פלסטין וחמאס), הם למעשה “מפלגות פוליטיות” וכי הם לא מוכנים לשמש כ”שוטר” של האיחוד האירופי.
בהמשך לכך, השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, שיגר אמש מכתב לג’וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, בו הוא מבקש לחזק את ידיו תחת מכבש הלחצים של ארגוני החרם לשינוי הסעיף המדובר. השר ארדן קרא לאיחוד האירופי להפסקת המימון וביקש כי בשנת 2020 לא יועברו כספים לארגונים בעלי קשרים לארגוני טרור.
“חיוני שהאיחוד האירופי ידרוש מארגונים, הזוכים למימון, להיות שקופים לגבי אופן המימוש בכספי הסיוע. אני מפציר בפניכם לשמור על תנאי המימון שהצבתם ולהימנע בכל תוקף מהעברת כספים לארגונים, הקשורים לטרור”, הוסיף השר ארדן.
בשנים האחרונות, מוביל המשרד לנושאים אסטרטגיים פעילות מדינית על מנת לחשוף בפני המערב את קשרי הטרור של ארגוני החרם. דו”ח “מחבלים בחליפות” הראה למעלה מ-100 קשרים של ארגוני BDS לארגוני טרור מוכרזים ובראשם חז”ע וחמאס. לפי הדו”ח, ארגוני חברה אזרחית ערבית “תמימים” כביכול, משמשים כמכבסה להלבנת פעילות טרור ובכך מצליחים לגייס כספים לגיטימיים מגורמים מדיניים שונים, בראשם הא”א. התנגדותם של ארגונים אלה, לסעיף הבסיסי המונע מימון טרור, מוכיח את טענת הדו”ח ומסביר את הניסיון להצניע את קשריהם לחז”ע ולחמאס.
ממידע שהתקבל מהמשרד לנושאים אסטרטגיים ומארגון NGO Monitor, עולה כי לאורך השנים סיפקו מוסדות האיחוד האירופי תמיכה כלכלית במיליוני יורו לארגוני חברה אזרחית ערבית, המקדמים חרמות ובעלי קשרים לטרור.