חסרי כבוד: אלמונים השחיתו מבנה עירוני ברחוב הדבורנית בנהריה, המשמש כבית תפילה עבור נוצרים מרונים, יוצאי צבא דרום לבנון (צד”ל). הפורצים זרעו הרס רב במקום ופגעו בסמלי דת, אך בצעד חריג ומפתיע, השאירו מאחוריהם פתק באנגלית ובו הביעו צער על המעשה.
האב יוסף יעקב, נציג העדה המרונית בעיר, התייחס לאירוע ואמר: “אני מקווה, שהמשטרה תגלה מי עומד מאחורי המעשה הזה. אני מקווה, שמדובר באדם עם בעיות אישיות ולא מדובר במקרה, שנובע ממניעים דתיים או גזענות”.
בעקבות המקרה, הבישוף מוסא אל-חאג׳, פרסם הודעת גינוי חריפה בשם הארכיאפרכיה המרונית בחיפה. בהודעה הדגיש, כי מדובר בפגיעה קשה בקדושת מקום התפילה ובחופש הפולחן של המאמינים, ודרש מהמשטרה למצות את הדין עם האחראים.
משטרת ישראל פתחה בחקירה מקיפה לבדיקת כל כיווני החקירה, ומסרה, כי היא רואה בחומרה רבה כל פגיעה במקומות הקדושים ותפעל בנחישות לאיתור המעורבים. עד כה טרם בוצעו מעצרים.

הפורעים השאירו מכתב ההתנצלות על המעשים. צילום: באדיבות העדה המרונית, לפי ס’ 27א’.
