ב' אב התשפ"ו, 16/07/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

חברת “ארקיע” אינה מחזירה כסף שהתחייבה להחזיר

שיטת מצליח: התנהלות חברות התעופה גובלת בשערוריה. הן מחזיקות את כספי הנוסעים אצלם וממתינים שתוגש נגדם תביעה. צילום: יח"צ, לפי ס' 27א'.
Monday May 18, 2026

הבטחה על הקרח: תושב קריית ים, הגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות, תביעה נגד חברת התעופה “ארקיע”, שביטלה טיסה, התחייבה להחזיר את הכסף, אך יותר מחודשיים אינה מבצעת את ההחזר הכספי.

מהתביעה עולה, כי הנאשם הזמין חבילת נופש לבודפשט, עבורו, עבור אישתו ושתי בנותיו. העסקה, טיסה וארבעה לילות במלון, נסגרה מול נציג טלפוני של “ארקיע” והוא שילם עבור החבילה 7859 שקלים.

הנופש אמור היה להתחיל בתאריך 2 ליוני השנה, אבל מיד עם פרוץ מבצע “שאגת האר”י”, קיבל התובע הודעה מהחברה, שהטיסה מבוטלת ו”זיכוי טיסתך יינתן לאמצעי התשלום בו ביצעת את הזמנה”. ההודעה נשלחה בתאריך 28 לפברואר ומספר ימים לאחר מכן, אכן התקבל זיכוי בסך 1790 שקלים בגין כבודה ומיסי נמל, אך לא את עלות החבילה במלואה.

לטענת התובע, הוא פנה מספר רב של פעמים לחברה, ניסה ללא הצלחה ליצור איתה קשר, כאשר לדבריו, אין לארקיע שירות טלפוני. “אמצעי התקשורת היחיד הוא באמצעות הוואטסאפ, שלא ממש מתנהל שיח, זה שליחת הודעה ומענה לאחר כמה ימים שהנושא בבדיקה. במהלך החודשיים וחצי ניסינו להשיגם מספר פעמים וקיבלנו שוב לאחר כמה ימים את אותה תשובה, ללא התקדמות או חזרה של נציג ארקיע להמשך טיפול. כמו כן נשלח מייל ופנייה מקוונת דרך האתר שלהם, וגם כאן שוב, ללא מענה”.

התובע מבקש זיכוי על העסקה שביצע, סכום של 6069 שקלים. טרם הוגש כתב הגנה.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר