ירון הראל, הבעלים של חברות “רוכסני מתכת פסקל” ו”האמה”, נעצר בחשד למאות הברחות רוכסנים למצרים, תוך ביצוע עבירות מכס שונות ועבירות על חוק איסור הלבנת הון, בהיקף כולל של כ-59 מיליון שקלים, תוך ניצול ההסכם המשותף לישראל, מצרים וארה”ב, המקנה פטור ממכס בארה”ב, על סחורה ממצרים שעברה עיבוד מסוים בישראל. החשוד הובא בפני בית משפט השלום בירושלים ושוחרר למעצר בית עד ליום ה-22.12.2021.
מבקשת המעצר עולה, כי במחלקת חקירות מכס ומע”מ ירושלים, התנהלה חקירה סמויה כנגד הראל והחברות שבבעלותו. הראל, תושב חיפה והחברות שבשליטתו, מנויות על מכסת הייצוא במסגרת ההסכם המשותף, במטרה לעודד את יחסי ישראל ומצרים.
על פי הבקשה, הראל חשוד במאות הברחות של רוכסני מתכת מוגמרים בייבוא לישראל והברחתם בייצוא למצרים, זאת מבלי שעברו כל שינוי או עיבוד בישראל כנדרש בהסכם המשותף, תוך הגשת הצהרות כוזבות. היקף העבירה בין השנים 2016 ועד היום נאמד בכ-59 מיליון שקלים.
עם הפיכת החקירה לגלויה, עוכב החשוד לחקירה ונערכו חיפושים נרחבים במספר אתרים, ביניהם מפעלי החברות שבבעלותו ונתפס חומר רב שחיזק את החשדות כנגדו.
השופט עדי בר טל, מבית משפט השלום בירושלים, שיחרר את החשוד בתנאים מגבילים, ביניהם מעצר בית למשך 10 ימים, הפקדת מזומן בסך של חצי מיליון שקלים, ערבות עצמית על סך מיליון שקלים, וערבות צד ג’ של שני ערבים על סך 150,000 שקלים כל אחד.