העלמת כספים: במסגרת מבצע ארצי של רשות המיסים, לחשיפת מחזיקי חשבונות בנק ונכסים בחו”ל, שנערך על ידי חטיבת החקירות והחטיבה המקצועית ברשות, הובא אתמול מיכאל דרייפוס, בפני בית משפט השלום בחיפה, בחשד לאי דיווח על חשבונות בנק בחו”ל, בהיקפים של כ-25 מיליון שקלים, במטרה להתחמק מתשלום מס. סגנית הנשיאה, השופטת טל תדמור-זמיר, שיחררה את החשוד בתנאים מגבילים.
על פי הבקשה לשיחרור בערובה, שהוגשה על ידי פקיד שומה חיפה, עולה כי שמו של דרייפוס, תושב חיפה, נכלל ברשימת בעלי חשבונות בנק, שהתקבלו על פי הסכמים לחילופי מידע בין מדינות בהתאם לנוהל CRS (Common Reporting Standard). בחיפוש שנערך בביתו של החשוד, נמצאו דפי בנק ומסמכים הקשורים לנכסים שהוא מחזיק בחו”ל, עליהם כאמור לא דיווח לרשות המיסים כחוק.
החשוד שוחרר בתנאים מגבילים, ביניהם ערבות עצמית על סך 250,000 שקלים, הפקדת ערבות כספית בסך 50,000 שקלים וצו עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום.
כחלק מהמבצע הארצי, מתנהלות בימים אלה, שורת חקירות ברחבי הארץ ובהמשך צפויים מעצרים נוספים.