כ' אייר התשפ"ה, 18/05/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

יום האחים והאחיות הבינלאומי – כללית מחוז חיפה וגליל מערבי

אני רואה את כללית כבית שני ולא רק כמקום עבודה. אלינה נחשונוב. צילום: דוברות כללית
Wednesday May 10, 2023

לקראת יום האחים והאחיות הבינלאומי החל בתאריך 12.5 הכירו את אלינה נחשונוב מ”מ מנהלת הסיעוד במרפאת כללית טירת הכרמל מערב,בת 38 מטירת הכרמל,אמא ללירן (16), ניצן (3) ונועם (בת שנה). “מעבר לטיפול בחולה, חשוב לי לתת לו מידע מלא אודות הטיפול שעבר ובמקרים רבים חשוב לי להכיר את המשפחה שתומכת בו. בדרך זו המטופל יודע שיש על מי לסמוך”.

את דרכה המקצועית כאחות מעשית התחילה בגיל 19, בעלתתואר ראשון בסיעוד, תואר שני במנהל מערכות בריאות ועל בסיסי ברפואה ראשונית.”התחלתי את עבודתי בכללית בשנת 2008, במרכז בריאות הילד בטירת הכרמל לאחר שניהלתי את הסיעוד בבית אבות ועבדתי כאחות במוקד האחיות הטלפוני של כללית”.כיום היא משמשת מ”מ למנהלת הסיעוד במרפאת טירת כרמל מערב ולפני כשבוע היא עברה בהצלחה קורס עתודה ניהולית של כללית.

מדוע בחרת בלימודי סיעוד?

“כשהייתי בת 11, אבי עבר תאונת עבודה ובה נכרתו 3 מאצבעות ידיו, ליוויתי אותו לאורך כל תהליך ההחלמה והשיקום בבתי חולים. עבודת הצוות שטיפל בו עוררה בי הערצה למקצוע, ידעתי שיום אחד אהיה כמוהם ואעזור לחוליםבמהלך הטיפולים להתמודד עםהקשיים הגופניים וגם עם הקשיים הנפשיים שהם עוברים”.

 מה את הכי אוהבת בתפקידך כאחות במרפאה?

“אני אוהבת לעבוד בצוות.לשמחתי, לאורך כל השנים בכללית עבדתי עם אנשים שגרמו לי לראות את הכללית כבית שני ולא רק כמקום עבודה. בנוסף, אני מאוד אוהבת לתת שירות למטופלים. מעבר לטיפול בחולה, חשוב לי לתת לו מידע מלא אודות הטיפול שעבר ובמקרים רבים חשוב לי להכיר את המשפחה שתומכת בו. בדרך זו המטופל יודע שיש על מי לסמוך.

אני מאוד רוצה להיות מעורבת בקהילה, הדרכתי בכמה בתי ספר בנושאי בריאות שונים וכיום אני שואפת להגיע ל לגיל השלישי עם סדנאות הרלוונטיות לפרק זה של חייהם”.

ספרי על מטופל או מקרה שזכור לך

במרכז בריאות הילד ליוויתי מטופלת שעברה תהליך שינוי מין. המטופלת התביישה בחיצוניות הנשית שלה ולכן הייתה מגיעה מכוסה כולה. לאורך כל תקופת הטיפול נוצר בינינו שיח מרגיע וסביבה טיפולית נעימה שהקלה עליה את התהליך. בכל ביקור שלה במרפאה שמחתי לדעת שהיא ביקשה שרק אני אטפל בה. הידיעה שעזרתי למטופלת ברגעים כל כך רגישים בחייה- מלווה אותי עד היום”.

איזה מסר תרצי להעביר לאחים ולאחיות שנמצאים בתחילת דרכם המקצועית?

“זכרו תמיד שהמטופלים שמגיעים אלינו הם בני אדם. אומנם אנחנו פוגשים אותם ברגעים הכי קשים ולא נעימים בחייהם, אבל מאחורי כל אחד ישנו סיפור חיים מרתק ומשפחה שמבקשת לקבל אותו בריא בחזרה”.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments