ד' תמוז התשפ"ה, 30/06/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

כתבי וצלמי ה-BBC הבריטי לא הורשו להיכנס לביה”ח

שר הבריאות החדש, אוריאל בוסו, ביקר בבית החולים ושמע סקירה על ההיערכות ומצב הפצועים. צילום: רוני אלברט
Sunday October 22, 2023

אין כניסה: בעקבות העוינות של תאגיד השידור הבריטי ה-BBC, כלפיי שידורים מהמלחמה המתנהלת בעזה, הודיע בסוף השבוע המרכז הרפואי לגליל בנהריה, לצוות הצילום של ה-BBC, כי אין לו אישור להיכנס לשטח בית החולים, לצורך כתבה.

דובר בית החולים בנהריה, גל זייד, הודיע לצוות ה-BBC, שתיכנן להגיע לצילומים, את ההודעה הבאה: “המרכז הרפואי לגליל משהה בזמן הזה, עד הודעה חדשה, את הכנסת צוות ה- BBC לסיקור בין כתליו”.

יצוין, כי מאז תחילת המלחמה בדרום, ישנה ביקורת קשה בישראל, כלפיי הדרך בה מסקרת רשת השידור הבריטית את המלחמה, בין השאר בשל העובדה, שהיא מסרבת  להגדיר את חמאס כארגון טרור ואת המחבלים היא מכנה “חמושים”. בעקבות ביקורת קשה בבריטניה, הסכים התאגיד לכנות מעתה את חמאס כ”קבוצה שהוגדרה על ידי ממשלת בריטניה וגורמים נוספים כארגון טרור” או בשם הארגון – חמאס”. ה-BBC גם מיהר לקבוע, כי הפגיעה בבית החולים בעזה נעשתה בידי ישראל וגם לאחר שהוכח מעל לכל ספק, כי בית החולים נפגע מטיל שנורה מעזה, הוא המשיך להציג שתי גרסאות למקרה. לאור זאת הוחלט בבית החולים לא לשתף עימו פעולה.

בסוף השבוע ביקר בביה”ח בנהריה, שר הבריאות החדש, אוריאל בוסו, ששמע סקירה מקיפה על הנעשה בבית החולים מאז תחילת המלחמה ועל כמות המאושפזים מתקיפות החיזבאללה. בסיום הביקור אמר שר הבריאות: “באתי לחזק ויצאתי מחוזק”.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments