סיום קדנציה: מנכ”ל רפאל, האלוף (במיל’) יואב הר-אבן, הודיע ליו”ר דירקטוריון החברה, כי הוא מבקש לסיים את תפקידו בחודשים הקרובים, לאחר כ-8 שנות כהונה בתפקיד.
הר-אבן, 57, החל לשמש כמנכ”ל רפאל בשנת 2016, לאחר שסיים את שירותו בצה”ל בתפקידים שונים, ובתפקידו האחרון שימש כראש אגף המבצעים.
במהלך כהונתו כמנכ”ל, הגיעה רפאל להישגים יוצאי דופן, התורמים משמעותית לביטחונה של מדינת ישראל. בין ההישגים ניתן למנות את פיתוח מערכת “קלע דוד”, פיתוח מערכת ההגנה בלייזר “מגן אור”, והוכחת יכולותיה בשדה הניסויים ומערכות רבות נוספות, המהוות פריצות דרך בתחומן.
בשנים אלה רפאל ביססה את מעמדה כחברה עסקית וגלובלית מצליחה, עם הגדלת היקף מכירות במאות מיליארדים למדינות שונות בעולם, תוך רכישה של חברות בינלאומיות וישראליות, וחיזוק החוסן הכלכלי שלה.
קבוצת רפאל הציגה בתקופת כהונתנו של הר-אבן, צמיחה בשיעור של כ-50%. צבר ההזמנות ממנה הוכפל והגיע ברבעון הראשון של שנת 2023 לכ-40 מיליארד שקלים.
שנת 2022 הסתיימה כשנת שיא של כל הזמנים, עם מכירות בהיקף כ-11.6 מיליארד שקלים, והזמנות בהיקף 16.1 מיליארד שקלים. לצד זאת השקיעה רפאל בשנים האחרונות כ-6.5 מיליארד ש”ח במחקר ופיתוח עצמי. השקעות אלו נושאות פרי בתמיכה שוטפת בפעילות צה”ל ומערכת הביטחון, בפיתוח וייצור מערכות הנשק וההגנה המתקדמות ביותר.
יואב הר-אבן הודה ליושבי ראש דירקטוריון החברה איציק גת, ד”ר עוזי לנדאו וד”ר יובל שטייניץ, על האמון והתמיכה הרבה, לחברי דירקטוריון רפאל, לחברי ההנהלה ולעובדי החברה, ואמר כי ברפאל קיים הון אנושי ייחודי ובולט בנוף הישראלי והעולמי. עובדי רפאל, שבעבודתם רב הנסתר על הגלוי, הם סמל למצוינות ומפעמת בהם תחושת שליחות ומחויבות לפעול למען ביטחון ישראל.
יו”ר הדירקטוריון, ד”ר יובל שטייניץ, הודה להר-אבן ואמר: “רפאל הפכה בשנים האחרונות לחברה מובילה ומשגשגת, שם נרדף לחדשנות טכנולוגית ומקום שבו יוצרים את הבלתי אפשרי, ומנביטים את פתרונות ההגנה לאיומים השונים על מדינת ישראל”. שטייניץ הוסיף, כי “במהלך כהונתו של הר-אבן כמנכ”ל, הגיעה רפאל להישגים טכנולוגיים ועסקיים משמעותיים ביותר, תוך שימת דגש על שימור, גיוס וקליטת הון אנושי מקצועי ואיכותי”.
הר אבן ימשיך בתפקידו עד למינוי מנכ”ל חדש.