מחיר יקר: יו”ר האופוזיציה במועצת עיריית קריית אתא, הילה רובין שלם, פנתה לראש העיר, יעקב פרץ, על מנת שזה ייזום פנייה לשר הפנים, להקפיא את ההעלאה המבוקשת בארנונה לשנת 2024-2025, ומדובר במאות שקלים לכל משפחה. “בשביל התושבים, אני מצפה מיעקב פרץ, שלא יעלה את הארנונה”.
במכתבה מציינת רובין, כי על פי הודעה שמסר ראש העיר לקראת ישיבת מועצה לאישור צו הארנונה, נמסר כי הארנונה לשנת 2024 תועלה רטרואקטיבית ב-2.68% ובנוסף תועלה הארנונה לשנת 2025 בעוד 5.29%. במכתבה מציינת רובין שלם: “עקב המצב הכלכלי המורכב והאתגרים הכבדים, שנגרמו בעקבות מלחמת חרבות ברזל, אנו ניצבים בפני תקופה קשה ולא וודאית. תושבי העיר מתמודדים עם קשיים כלכליים רבים, וחשוב לנו כרשות מקומית להראות להם, כי אנו עומדים לצידם ומוכנים לפעול למען רווחתם”.
יו”ר האופוזיציה הציעה לראש העיר, ליזום פנייה בנדון לשר הפנים: “לאור המצב הכלכלי הנוכחי והצפוי, אנו מבקשים ממך לפנות לשר הפנים בבקשה, להקפיא את עליית הארנונה לשנת 2024 ושנת 2025. מטרת מהלך זה, להקל על תושבי קריית אתא ולספק להם את התמיכה הנדרשת בתקופה זו. הקפאת עליית הארנונה, תאפשר לתושבים לנשום לרווחה ולנהל את חייהם בצורה טובה יותר, תוך הפחתת הנטל הכלכלי המוטל עליהם. אנו, כרשות מקומית, מחויבים לפעול למען התושבים ולסייע להם ככל האפשר, על מנת לשמור על איכות חייהם ורווחתם הכלכלית. אנו מאמינים, כי פנייה לשר, תוך הצגת מקורות הכנסה חלופיים והתייעלות ארגונית, תזכה לתמיכה ואישור שר הפנים, כפי שקרה גם בערים אחרות”.
לקריאתה של הילה רובין שלם, יש תומכים רבים מקרב בעלי העסקים, הטוענים כי מאז המלחמה ב-7 באוקטובר, ישנה ירידה גדולה בהכנסות, כיוון שלציבור יש מחסור במזומנים, שרק הולך וגובר מדי חודש, עקב המחירים ההולכים וגדלים.

לדעתי ייעתר מיידית לבקשת ראש האופוזיציה