מגיפת הקורונה הביאה שני בני זוג להתעמת ביניהם. הבעל מובטל מאז החל משבר הקורונה, לאחר שמקום עבודתו באולם חתונות, שם היה שף ראשי, לא החזיר אותו לעבודה ואילו רעייתו חזרה לעבודה, אבל כעת בגלל סירובה להתחסן, היא הוצאה לחופשה. השניים נשואים כבר 25 שנים.
עו”ד שרין סולן, שמייצגת את הבעל, שמעה מהבעל על הדרמה המתחוללת בביתו, כפי שקורה בלא מעט בתים בישראל ובלא מעט מקומות עבודה. לתופעה הזו קוראים “סרבני החיסונים”.
במקרה שלפנינו, הדבר מאיים על פרנסת המשפחה, שגם ככה מתקיימת ממשכורתה של האישה, שעובדת בגוף פיננסי גדול ואשר הורה לכל העובדים שלא מתחסנים, לא להגיע למשרדים ולעבוד מהבית. “העבודה מהבית היא בסדר, אלא שהיא קיצצה ב-50 אחוז את ההכנסה של אישתי ואני מובטל כבר שנה”, סיפר הבעל. “הייתי מוכן להשלים עם זה, אם היה לה נימוק הגיוני לסירוב, אבל הכל נשמע לי לא הגיוני ומלא בתאוריית קונספירציה”.
האישה טוענת להגנתה, כי לא תתחסן, גם אם הדבר יוביל לפיטוריה ממקום העבודה. יותר מזה, היא אינה מתכוונת להתחסן, גם אם היא תאלץ להתגרש מבעלה. “אני גמרתי לרצות את כל העולם. אני לא מתחסנת לא בחיסון ראשון, לא בחיסון השני ולא בכלל. לא הייתי חולה, אני יודעת לשמור על עצמי ואותו דבר שלושת ילדיי”.
הבעל לעומתה התחסן וטוען: “אישתי, שתעשה מה שהיא רוצה, שתעזוב את הילדים. הם עוברים שטיפת מוח מבוקר עד ערב. הבעל מספר, כי כבר כמה חודשים הבית התפרק, “אוכלים בנפרד, ישנים בנפרד, אני מנסה להציל את הנישואין, מנסה למצוא עבודה מבוקר עד ערב, אבל בתחום שלי זה קשה. אני חסר אונים”.
עו”ד סולן טוענת, כי בני הזוג חייבים בהליך גישור, אבל מסתבר, שהחיסונים הם רק חלק מהמשבר הזוגי של בני הזוג, שנישואיהם כנראה הגיעו לקיצם והם ייפגשו בתוך כמה שבועות בבית הדין הרבני.