עונג שבת: בית משפט השלום בחיפה, האריך ב-24 שעות את מעצרו של תושב קרית ים, בן 64, בחשד כי הצמיד סכין לגרונם של אנשים שהתכוננו לשבת, בבית הכנסת בו הוא מתפלל.
המקרה אירע ביום שישי בשעות הצהריים, כאשר מספר מתפללים הכינו את בית הכנסת לקראת תפילת השבת. החשוד לטענת המשטרה, חשב שנועלים אותו במקום, נטל סכין ורדף אחד כמה מתפללים, תוך שהוא מצמיד סכין לגרונם.
בדיון להארכת המעצר טען נציג המשטרה, שאין זו הפעם הראשונה, שהחשוד תוקף מתפללים בבית הכנסת. גם בשנת 2021 היה מקרה, בו נחשד אותו אדם בעבירות של תקיפת סתם ואיומים.
סניגורו של החשוד, עו”ד ליאוניד פרחובניק, טען כי לפי גירסת החשוד, הוא ננעל כליאת שווא ע”י אותם מתלוננים בבית הכנסת. החשוד, לפי גירסתו, רק ניסה להדוף אותם ועל כן ביקש לשחררו בערבות.
השופט יובל וסרקרוג, ציין בהחלטתו, כי קיימת עילת מעצר וקיים חשד סביר, שיש בו כדי לקשור את החשוד עם ביצוע העבירות המיוחסות לו והאריך את מעצרו ב-24 שעות.
