למען הדורות הבאים: עיריית קריית ביאליק והאגודה ההדדית קריית ביאליק, חנכו בטקס מרגש את החצר המחודשת של מוזיאון בית כץ, ששופצה לאחרונה.
בית כץ הוקם על שרידי הצריף שנבנה בשנת 1924 והועלה באש במאורעות תרפ”ט (שנת 1929). בית כץ בו התגוררו אפרים וסבינה כץ, מראשוני העולים מגרמניה, היה המבנה העברי הראשון בעמק זבולון. המבנה העתיק נמצא ברחוב זינגר פינת קרן היסוד. במעמד החגיגי הוסר הלוט משלט הכניסה ונערך טקס מרגש, בהשתתפות ראש העיר, אלי דוקורסקי.
מוזיאון בית כץ הוקם על טהרת המתנדבים, כדי להנציח את תולדות העיר ומייסדיה, עולי העלייה החמישית מגרמניה, שהקימו את קריית ביאליק. המוזיאון הוקם כאמור בביתם של אפרים וסבינה כץ, שתרמו את הבית לטובת הדורות הבאים.
במוזיאון מוצגת תערוכת קבע על תולדות העיר ומייסדיה. כמו כן המוזיאון משמר את הפריטים האותנטיים שהיו שייכים למשפחות המייסדים. החצר המחודשת תאפשר להרחיב את הפעילות התרבותית של המוזיאון.
מעיריית קריית ביאליק נמסר: “בית כץ הינו נכס חשוב לעיר, בית המשמר את ההיסטוריה ומאפשר להתחבר להווי והתרבות של ראשוני קריית ביאליק. הוא מספר את סיפורם של ראשוני שכונת עולי גרמניה (שמה הראשון של קריית ביאליק), שהקימו את היישוב בתקופה קשה ועבדו קשה כדי ליצור קהילה פורחת. בית כץ הוא מקום חשוב ללמידה ולחקירה, והוא מהווה מקור גאווה לתושבי העיר”.
תושבי העיר משתתפים בטקס. צילום: דוברות העירייה