כשנה וחצי לפני הבחירות לרשויות המקומיות, ניתן לומר, כי בקריית מוצקין, עסוקים בעניינים שבשיגרה, בפיתוח העיר, בהקמת שכונות חדשות ובשיפור השירות לתושבים. המערכת העירונית מתפקדת בצורה מרשימה, ויעידו על כך, כל הפרסים שקיבלה העירייה, בנושאי החינוך, השקיפות הציבורית, הניהול הכספי, הציון הגבוה בגיוס לצה”ל בקרב בני הנוער, ביטחון התושבים והשיפור התמידי במראה העיר, לצד תוכניות פיתוח מקיפות. אחד האחראים לתיפקוד המוצלח של העירייה, הוא סגן ומ”מ ראש העיר, עדי שטרנברג, המשמש גם כמחזיק תיק החינוך וכיו”ר הנהלת המתנ”ס.
התחלתם להיערך לתקופת הבחירות?
ממש לא. הבחירות רחוקות ואנו עובדים קשה כל השנה, כדי לתת שירות טוב לתושבים. העיר מתפתחת בצעדי ענק ולמזלנו, בקריית מוצקין יש את חיים צורי, שהוא בכיר ראשי הערים בקריות. הניסיון שלו, החזון שלו, רמת האירגון שלו והקשרים שלו עם משרדי הממשלה, עושים את ההבדל. לקריית מוצקין יש שם טוב בקרב משרדי הממשלה השונים.
עברתם את תקופת הקורונה והאומיקרון?
המגיפה עדיין לא עזבה אותנו סופית. אנו עם יד על הדופק. עד עכשיו מצבנו הרבה יותר טוב מרוב הערים במדינה וגם בקריות. הקמנו חמ”ל למלחמה בקורונה, ערכנו הסברה טובה, נתנו יד לקשישים ולנכים, והמערכת העירונית תפקדה למופת. התושבים, בעלי העסקים ובמיוחד הצעירים, מתחילים להתאושש מהנגיף. הקורונה השפיעה חזק בגני הילדים, בתי הספר היסודיים, הצהרונים, מעונות היום, ובחינוך העל יסודי. השפעות הנגיף על מערכת החינוך הייתה קשה וידענו להתמודד בה בהצלחה. אבל בשורה התחתונה, החלטת הממשלה להשאיר את הטיפול השוטף באומיקרון לרשויות המקומיות, הייתה החלטה נכונה. ברור שראש העיר, חיים צורי, מנכ”ל העירייה, יריב גסר, סגני ראש העיר ועובדי העירייה, יודעים טוב יותר מה נכון ומה לא נכון לתושבי העיר, לעומת מנהלים שיושבים בתל אביב או ירושלים”.
מערכת החינוך חזרה לפעול כרגיל?
בוודאי. צריך לומר ביושר רב, שהיו לנגיף השלכות קשות על מערכת החינוך. בשיא הגל, דיווחו המנהלים מכל מוסדות החינוך, על חוסר שקט מובנה בקרב התלמידים, דבר שהיקשה עליהם להתרכז ולתפקד ביום יום. כעת, זה כמעט מאחורינו. הקורונה עוזבת אותנו.
איך אתה מעריך את תיפקוד העירייה במשבר הזה?
המערכת התגלתה פעם נוספת במלוא עוצמתה. מדובר בעיר עם הנהגה מנוסה, צוות מקצועי מעולה, שידע לתת פיתרונות בזמנים הכי קשים, כמו למשל בנושא הסייעות, שהיה מאוד קשה לגייס בשיא הגל. היום מתאוששים גם בתחום הזה ומצליחים לגייס סייעות מקצועיות. אסור לשכוח, שלמרות הקורונה, אנו מתקדמים לפי התוכנית, בבניית שלוש חטיבות ביניים חדשות בעיר, לצד בניית מתנ”ס חדש עם 1000 מ”ר בצפון העיר. במקביל, אנו מעבירים את בית הספר מצפה למבנה חלופי חדש, עד שישוקם הישן ויעמוד בתקן לרעידות אדמה. זה התיכנון גם לגביי מבנה בית הספר התיכון.
כשאנחנו עם הפנים 5 שנים קדימה, מה הדבר הכי חשוב לעיר?
ניהול טוב ומקצועי, חזון, צוות עובדים מסור, שקיפות ציבורית ומעל לכל חדוות יצירה. למזלנו, יש בקריית מוצקין את הכל. העיר צריכה ראש עיר עם ניסיון ולא ראש עיר לניסיון.
