ב' אב התשפ"ו, 16/07/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

“הטיפוס על עמודי חשמל גרם לי לבעיות ברכיים”

המנוח הסתבך בזיהום שמקורו בחיידק אלים. עו"ד סאמי אבו ורדה
Wednesday September 30, 2020

עובד חברת החשמל באיזור הצפון, אשר במהלך עבודתו נאלץ לטפס פעמים רבות על עמודי חשמל וסולמות במשך שעות ארוכות מדי יום, סובל מבעיות ברכיים קשות, אולם תביעתו מהביטוח הלאומי להכיר בכך כ”פגיעה בעבודה” נדחתה, ועכשיו יצטרך בית הדין לעבודה לפסוק, האם יש קשר בין עבודתו לבעיות בברכיו.

באמצעות עו”ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לביטוח לאומי ורשלנות רפואית, הגיש העובד, בתחילת שנות ה-50 לחייו תביעה, שבה נטען, כי במיסגרת עבודתו במשך 25 שנה בחברת החשמל, הוא עסק באחזקת רשת וחיבורים לבתים, ונאלץ לעבוד 10-12 שעות ביום, כולל כוננויות בשישי ושבת, כשעבודתו כרוכה בטיפוס רגלי על עמודי חשמל, תוך שימוש במכשירי עזר כמטפסים, סולמות, ציוד עבודה וכבלי חשמל.

עבודת הטיפוס לגובה של 8-12 מטר, דרשה ממנו לדבריו, דחיפת הגוף כלפי מעלה, כיפוף ויישור של הברכיים עם אימוץ הברכיים לטיפוס, כשהן נושאות את משקל גופו, ועוד עשרות קילוגרמים של ציוד וכבלים. במהלך כל משמרת הוא נדרש לעליות וירידות חוזרות ונישנות על עמודי חשמל.

בתביעה מתאר העובד את הבעייה העיקרית בטיפוס על עמודים עגולים מבטון ועץ, כאשר הוא קשר עצמו לעמוד ותפס אותו באמצעות רגליו וידיו, כך שהעומס ברובו היה על הרגליים, שבאמצעותן עבר עוד צעד עם הפעלת כוח פיזי, תוך כדי “קפיצה או דחיפה” של הגוף לכיוון מעלה. פעולה זו נעשתה פעמים רבות עד שהיה מגיע לנקודה בעמוד, בה ביצע את עבודתו.

“כתוצאה מתנאי עבודתו של התובע והתנועות אשר ביצע במהלך עבודתו במשך רוב שעות היום, נגרמה לו מחלת ברכיים, שהינה בבחינת מחלת מקצוע ו/או על דרך המיקרוטראומה”, טוען עו”ד סאמי אבו ורדה.

במכתב הדחייה של המוסד לביטוח לאומי נטען, כי לא מדובר ב”מחלת מקצוע” ולא במיקרוטראומה, שכן “תנאי עבודתך אינם תואמים עיקרון זה”. כאמור, התביעה הוגשה לבית הדין לעבודה שיצטרך לפסוק בסוגיה.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר