זוג הורים מאיזור חיפה, שפנו למכון הגנטי בביה”ח “בני ציון”, גילו שהייעוץ שקיבלו לא היה מלא וכתוצאה מכך נולדה להם בת, שסובלת מחרשות מלאה.
ההורים, באמצעות עוה”ד נעמי לביא, ארנון אפרת ויסמין גודיס-דרור, תבעו בבית משפט המחוזי בחיפה, את מדינת ישראל וביה”ח “בני ציון”, על רשלנות רפואית. לטענת עורכי דינם, ההורים ממוצא אשכנזי, קיבלו מהיועצת של בית החולים, רשימה של בדיקות גנטיות לביצוע ורשימה נוספת תחת הכותרת “לא מומלצות”. לשאלה מה משמעות הרשימה הזאת? השיבה היועצת הגנטית במכון: “איך אפשר לדעת אם עובר יוולד עיוור או חרש?” כלומר, לבדיקה גנטית מסוג זה אין משמעות אופרטיבית. לכן האם לא ביצעה את הבדיקות ה”לא מומלצות”.
בתשובות שהתקבלו לבדיקות שבוצעו, נמצא כי האם “אינה נשאית למוטציות שנבדקו”. כשנה לאחר מכן נכנסה האם להיריון, במהלכו כל הבדיקות שנעשו היו תקינות. אולם מיד לאחר הלידה התברר, שהתינוקת סובלת מחרשות מלאה.
ההורים ההמומים פנו ליועץ גנטי פרטי, שהסביר כי הסיבה הכי שכיחה לחרשות הינה מוטציות בגן הקונקסין. בבדיקת דם התברר, כי התינוקת נשאית של שתי מוטציות מהגן הזה ולכן היא חרשת. כמו כן התברר, כי כל אחד משני ההורים נשא של אחת המוטציות של הגן שנמצאו בבתם. במקרה כזה לו היו ההורים יודעים עובדה זו, היו דואגים לבדיקה בשבוע ה-12 להיריון, שבאמצעותה ניתן לגלות עם העוברית “ירשה” את המוטציה ואז היו מפסיקים את ההיריון.
לטענת התביעה, היועצת בבית החולים “בני ציון”, התרשלה שלא מסרה להורים מידע מלא אודות הבדיקות ה”לא מומלצות”, ומידע שגוי לביצוע בדיקות לאיתור המוטציות בגן הקונקסין.
במסגרת הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, נקבע שההורים יקבלו ממדינת ישראל ומביה”ח “בני ציון”, סך של 970,000 ש”ח. כאשר הפיצוי הכולל קיצבת ילד נכה מהביטוח הלאומי, יעמוד על סך 1,644,000 ש”ח.