תוצאות ידועות מראש: עשרה חודשים לפני הבחירות המונציפאליות, ראש העיר קריית מוצקין, חיים צורי, מוביל בפער עצום מול מועמדים אחרים שנבדקו בסקר, אותו ערך מנו גבע, מחברת “מדגם”, אשר עושה סקרים עבור ערוצי הטלוויזיה.
הסקר בוצע עבור “ניוז חיפה קריות”, ונראה כי חיים צורי, בכיר ראשי הערים בקריות, המשמש כראש עיר כבר 30 שנה עם רוב מוחלט, ימשיך קרוב לוודאי קדנציה נוספת.
על פי נתוני הסקר, על השאלה, אם הבחירות היו נערכות היום לראשות עיריית קריית מוצקין, עבור מי היית מצביע? ענו 50 אחוז מהנשאלים, עבור ראש העירייה המכהן, חיים צורי. 12.1 אחוז ענו, כי היו מצביעים עבור יו”ר האופוזיציה, ציקי אבישר. השאר הציעו שמות אחרים או לא החליטו. עיקר כוחו של צורי נמצא בשכבת הגיל 17-24, שבה הוא מקבל 59.5 אחוז תמיכה. עיקר כוחו של אבישר בשכבת הגיל 45-54, שבה הוא מקבל 19 אחוז תמיכה.
על השאלה, למי הצבעת בבחירות האחרונות לראשות העירייה ב-2018? ענו 59.4 אחוז, כי הצביעו עבור צורי ו-9.3 אחוז הצביעו עבור אבישר. 0.5 אחוז הצביעו עבור אבי רוטמן. 13.4 אחוז מהנשאלים, לא הצביעו בבחירות הקודמת. ל-7.7 אחוז מהנשאלים לא הייתה זכות הצבעה ו-9.7 אחוז לא ענו.
מבין הנושאים הבאים, מהו לדעתך הנושא העיקרי שעל עיריית קריית מוצקין לטפל בו? ענו 39.3 אחוז בנושא החינוך. 13.7 אחוז ציינו את נושא הניקיון, 11.9 ציינו כבישים ומדרכות לגנים ציבוריים, 10.4 אחוז ציינו את נושא תרבות הפנאי. 13.4 אחוז ציינו “אחר”, ו-9.7 אחוז לא ענו.
מנכ”ל מכון מדגם, מנו גבע. צילום: יח”צ
מנו גבע : “ראש העיר הנוכחי, חיים צורי, מוביל בפער גדול מול המועמדים האחרים שנבדקו בסקר. חשוב לציין, שהסקר נערך כשנה לפני הבחירות, נתון משמעותי מאד לגביי שינויים אפשריים, שיכולים לחול במהלך תקופה זו. הנתון הבולט ביותר, המשתקף מהמרחק הרב ממועד הבחירות הוא, אחוז המתלבטים העומד על כשליש מהנשאלים. תושבי קריית מוצקין, רואים בנושא החינוך, כנושא החשוב ביותר שעל העירייה לטפל בו (כ -40% מהנשאלים), בפער גדול לעומת הנושאים האחרים שנבדקו בסקר”.
סקר בחירות קריית מוצקין
הסקר של מכון “מדגם” בראשות מנו גבע, נערך בקרב 400 נשאלים מגיל 17 ומעלה. טעות הדגימה עומדת על כ-4.9 אחוז. אחוז ההצבעה בקריית מוצקין בבחירות 2018, עמד על 52.9 אחוז מבעלי זכות הבחירה. 52.5 אחוז היו נשים והשאר גברים. עוד עולה מנתוני הסקר של מכון “מדגם”, כי 69.2 אחוז מהמשתתפים מגדירים עצמם כחילונים, 25.1 אחוז מסורתיים, 3.6 אחוז דתיים, 1.5 אחוז חרדים ו-0.6 אחוז מגדירים עצמם ‘אחר’.