י"ד אייר התשפ"ה, 12/05/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

קו המטרונית בקריית ים יוארך עד חוף הים

השרה רגב וראש העיר אבן צור, מקדמים את התוכניות. צילום: דוברות עיריית קריית ים
Sunday May 14, 2023

ביקור מוצלח: משרד התחבורה יתקדם מספר תוכניות בקריית ים, בהן הארכת קו המטרונית עד חוף הים. כך סוכם במהלך ביקור של שרת התחבורה מירי רגב בקריית ים.

רגב הגיע לקריית ים, יחד עם צמרת משרדה, נציגי נתיבי איילון, הרלב”ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים), רכבת ישראל וגופים נוספים

בביקורה, קיבלה השרה סקירה של קידום תוכניות התחבורה החדשניות של עיריית קריית ים, בכלל זה תוכנית אב לניידות, תיכנון מפורט של שבילי אופניים, ותיכנון תחבורתי במסגרת ההתחדשות העירונית הנרחבת.

תחום התחבורה הינו בעל חשיבות אסטרטגית מיוחדת לקריית ים, הנמצאת בעיצומה של תנופת בנייה חסרת תקדים, העתידה להוסיף כ-7,000 יח”ד לעיר בעשור הקרוב, והשותפות עם משרד התחבורה חיוני לקידום ושיפור איכות החיים.

הבשורות המשמעותיות לקריית ים כוללות, קידום מיידי של נתיב המטרונית, משד’ ירושלים אל חוף הים, שיימשך לכל אורכו, ויסייע לנגישות לחוף הים הן לתושבים והן למבקרים מחוץ לעיר.

בנוסף, קידום פרויקט גשר הולכי הרגל בין קריית ים לקריית מוצקין, הנחייה לחברת נמלי ישראל לצרף את קריית ים לתוכנית שיקום חופי המפרץ, אשר כללה עד כה רק את חופי חיפה, והמשך תיכנון תחבורתי של שבילי האופניים.

כמו כן, תחזוקת שדרות ירושלים, בכלל זה נושא הרמזורים המהווה אתגר תעבורתי, יעבור לאחריות נתיבי איילון.

קריית ים משתתפת בתוכנית משרד התחבורה והרלב”ד למלחמה בתאונות הדרכים, ותבצע פעולות בהיקף של כ-6 מיליון שקלים לטיפול באזורים בהם קיים ריבוי תאונות ו/או מחסור באמצעי בטיחות בדרכים.

שרת התחבורה, מירי רגב: “הגענו לחבר את העיר קריית ים ולתת מענה תחבורתי לאתגרים הרבים שעומדים בפני העיר. שמחתי לבשר על קידום נתיב המטרונית, על פיתוח תשתיות תחבורה ציבורית והרחבת הקו הכחול, כל זאת לרווחת תושבי העיר. אני מודה לראש העיר דוד אבן צור, אשר מוביל מהפכה תחבורתית. קריית ים הולכת קדימה”.

ראש עיריית קריית ים, דוד אבן צור: “הצעדים המבורכים הללו, הינם בעלי משמעויות כלכליות בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים, ומהווים הבעת אמון חד משמעית בצמיחה ובפיתוח של תחום התחבורה בקריית ים. התברכנו ברצועת חוף מופלאה, ובעזרת משרד התחבורה, נוכל להגדיל אף יותר את הנגישות לחוף הים, בו מבקרים מדי עונת רחצה כחצי מיליון איש. אני מברך על השותפות, אשר לתוצאותיה השפעות חיוביות ישירות על איכות החיים של כל תושב ותושבת בעיר, ומבקש להודות לצוותי המשרד והעירייה על העבודה ההדדית”.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments