בראש מורם: תחת המוטו: “גאים להוביל דרך של סובלנות וקבלת האחר”, רשמה קריית ביאליק שוב, הישג משמעותי במדד הגאווה לשנת 2026, של האגודה למען הלהט”ב בישראל, ומתברגת במקום השני בארץ, בקטגוריית הרשויות הבינוניות. בכך, שומרת קריית ביאליק על מעמדה הגבוה והעקבי מאז תחילת פרסום המדד, וממשיכה להוביל כרשות המצטיינת באיזור הצפון, במדיניות, שירותים ותמיכה בקהילה הגאה.
המדד, המתפרסם זו השנה השביעית, בחן חמישה תחומים מרכזיים: חינוך, רווחה, נראות, תרבות ותשתית קהילתית. הדירוג הגבוה של העיר, משקף התמדה והשקעה רב-שנתית בקידום ערכים של סובלנות, הנגשת שירותים חברתיים והתאמת המרחב העירוני לכלל התושבות והתושבים.
הדירוג הוכרז אתמול (חמישי, 28.5.2026), בטקס חגיגי, שנערך בבית הנשיא בירושלים, במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג, בו נכחו נציגי הרשויות המובילות והבולטות בכל קטגוריה. את קריית ביאליק ייצגו בטקס, מנהל אגף חברה וקהילה, חיים אליאס, ורכז הקהילה הגאה, גיא הראל.
במהלך הטקס אמר נשיא המדינה, יצחק הרצוג: ״מדד הגאווה, הוא ביטוי למחויבות ההולכת ומתרחבת של הרשויות המקומיות בישראל, לערכים של שוויון וכבוד האדם. דווקא בתקופה של אתגרים חברתיים ולאומיים, יש משמעות מיוחדת לכך, שעוד ועוד רשויות בוחרות להצטרף למדד ולקדם מרחב בטוח, מכיל ומכבד, עבור כלל תושבותיהן ותושביהם. הצטרפותה של ירושלים השנה נושאת חשיבות מיוחדת, ירושלים היא פסיפס אנושי ותרבותי ייחודי, ובהצטרפותה למדד, היא משקפת את ההבנה כי גם בתוך המורכבות, אפשר וצריך לפעול לחיזוק תחושת השייכות, הביטחון והכבוד של כל אדם באשר הוא. אני מברך את כלל הרשויות המשתתפות במדד על עשייה ציבורית ערכית, אמיצה ומעוררת השראה, למען חברה ישראלית סובלנית, מאוחדת ושוויונית יותר״.
ראש העיר קריית ביאליק, אלי דקורסקי, מסר: “העובדה שקריית ביאליק, שומרת על מקומה הגבוה בצמרת המדד מאז הקמתו, מעידה על כך, שלא מדובר בהצלחה רגעית, אלא בדרך חיים ובמדיניות עירונית עקבית. אנו מאמינים, כי לכל תושבת ותושב מגיע להרגיש בטוחים ושייכים בעירם. העירייה תמשיך להשקיע משאבים ולקדם פעילויות חינוך והסברה, מתוך תפיסה של כבוד הדדי וקבלת האחר כנכס לקהילה כולה”.

תמונה למזכרת בשדרת נשיאי ישראל. חיים אליאס, מנהל אגף חברה וקהילה בעיריית קריית ביאליק, וגיא הראל, רכז הפעילות הגאה בעיר. צילום: דוברות העירייה.

וזאת לעדות: המשלחת מקריית ביאליק בבית הנשיא. חיים אליאס ראש האגף, גיא הראל רכז הפעילות, גיל אליאס מנהל גאווה מקומית, יעל סיני מנהלת באגודה למען הלהט”ב, ונמרוד גורנשטיין יו”ר האגודה. צילום: דוברות העירייה.
