י"ג חשון התשפ"ז, 24/10/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

רואי דוד: “עלות בניין העירייה כ-150 מיליון שקלים”

עד כה עלה בניין העירייה כ-150 מיליון שקלים. בניין עיריית קרית אתא החדש. צילום: פרטי
Sunday June 6, 2021

במרכז העיר קרית אתא, ליד בניין העירייה הישן, מתנשא לגובה רב בניין העירייה החדש, שעל פי התוכניות הולך להיות מאוכלס בקרוב. במהלך הבנייה, השמיעה האופוזיציה במועצת העיר, ביקורת על ההשקעה הכספית המופרזת בבניין החדש, שמועצת העיר נדרשה כל פעם מחדש, לאשר תוספת תקציבית על מנת לאפשר את השלמת הבנייה.

חבר מועצת עיריית קרית אתא, רואי דוד, מסיעת “הילה שלם והתושבים” ציין השבוע, כי לא יתפלא אם עד איכלוס הבניין, תידרש עוד תוספת תקציבית עבור הבניין המפואר.

בריאיון ל”חדשות הקריות” אמר דוד: “עד כה עלה בניין העירייה כ-150 מיליון שקלים ולא אתפלא אם לקראת המעבר הסופי, יביאו למועצת העיר, אישור להגדלת תקציב בעוד כמה מיליונים, ל”סטיילינג” על חשבון הציבור. המגדל המגלומני הזה נבנה בפזרנות, כשלתושבים אין כסף לשלם מיסים, מים וחשמל”.

הבניין הישן היה לא מונגש ולא מתאים לעירייה מודרנית. אתה לא חושב שהיה צורך בהחלפתו?

אין ספק שיש צורך בבניין עירייה חדשני, אבל לא במחיר אסטרונומי כזה. יש עוד הרבה מבני ציבור לשפץ ולסדר בעיר. שפכו את כל הכסף במקום אחד, בצורה ראוותנית ומיותרת. בקרית מוצקין בנו בניין עירייה לא פחות יפה ומכובד בחצי מהעלות.

שפכו את כל הכסף במקום אחר, ראוותני ומיותר. רואי דוד

השמועות אומרות שבעירייה החדשה, יש לשכה מאוד מפוארת עבור ראש העיר?

עוד לא ראיתי ואני מניח שזו הקומה האחרונה, עם המרפסת לים.

עיריית קרית ים בונה בימים אלו בניין עירייה בשליש עלות, מה יש לך להגיד?

כך צריך. לבנות בניין עירייה מכובד ופונקציונלי, צנוע ולא מנקר עיניים. במיוחד לא שבזמן שמוציאים כל כך הרבה כסף ציבורי וממלאים את הקופה מצד שני עם גביית דמי חנייה ב”כחולבן”, העלאת ארנונה מידי שנה, ביטול סיבסוד צהרוני הגנים ועוד. מרכז העיר ובניין העירייה, נראה כבר צילום מהעבר והעתיד שחוברו לו יחדיו. ניתוק גמור.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר