מלחמת חורמה: אלפי תושבי קריית ביאליק, העוסקים בפעילות ספורטיבית לאורך טיילת שמעון פרס, עדים לפלישה ההולכת וגוברת של צמח “חסת מים”, שמכסה את מי הנחל בדמוי שטיח ירוק. בימים אלו, רשות נחל הקישון, מבצעת עבודות להוצאת הצמח הפולש מנחל גדורה (הפוארה).
מדובר בצמח פופולרי בגינות נוי פרטיות ואקווריומים, אך בנחלים טבעיים הוא הופך לעשב פולש. זהו צמח מים רב שנתי, ששורשיו טבולים למחצה במים והעלים שלו מכוסים בשערות קצרות, המקנים לצמח יכולת ציפה.
בשנת 2021 דווח לראשונה על חדירת הצמח הפולש לנחל גדורה, בשטח השיפוט של עיריית קריית ביאליק, שם כיסה הצמח את המים לאורך של כ – 500 מטרים. זו הפעם השלישית, שרשות נחל הקישון פועלת למגר את התופעה באמצעות מחפר בעל זרוע ארוכה, שבה הותקנה המסננת, באמצעותה מוציאים את הצמח מן המים באופן יעיל.
הצמחים שגדלים בקרבת גדות הנחל, הוצאו באופן ידני, על מנת לוודא פינוי מקסימלי של הצמח הפולש מהמים. היות והצמח מתרבה במהירות ומכסה את מי הנחל, הוא חוסם את כניסתו של האור למים, תורם למפגע יתושים ודוחק מינים מקומיים.
ראש העיר, אלי דוקורסקי, שלפי בקשתו בוצעו העבודות, ציין כי מומחים מעריכים, שמקורו של צמח “חסת מים” בנחל הגדורה, הוא דרך ריקון בריכות נוי ואקווריומים ביתיים לטבע.
