כ"ה אלול התשפ"ו, 07/09/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

שירות חדש: דיקור סיני במרפאת כללית בעכו

המרכז לשירותי רפואה משלימה בעכו. צילום: באדיבות אתר קופ"ח כללית
Tuesday February 8, 2022

מרפאת כללית בעכו, הרחיבה לאחרונה את שירותיה ומהיום ניתן לקבל גם שירותי רפואה משלימה ודיקור סיני, במרכז לבריאות האישה.

לדברי ד”ר רים אליאס, מנהלת המרכז, “אנו נותנים למטופלים שלנו מענה, שהוא לא רק מענה רפואי תרופתי, או שינוי אורחות חיים, אלא מרחיבים את אפשרויות הטיפול, כך שניתן לתפור מענה אישי ומדויק לכל אדם. שירות הרפואה המשלימה ניתן על ידי מטפלים מוסמכים ובעלי ניסיון רב בתחום”.

לפי הרפואה הסינית, כל איבר בגוף אחראי לא רק על תופעות פיזיות, אלא גם על מצב רוח, התנהגות ועוד. כך למשל, הכליות “אחראיות” על פחד, כבד על כעס, ריאות על עצב והלב על השמחה.

למעלה מ-20 שנה, מוכר הטיפול בדיקור סיני על ידי אירגוני בריאות מובילים בארצות הברית ובעולם כולו. בשנת 2003 המליץ אירגון הבריאות הבינלאומי (WHO) להשתמש באקופונקטורה בתחום נוירולוגי, במצבים של מיגרנה, נוירופתיה, הרטבת לילה, או שיתוק בעצב הפנים. ברוב בתי חולים נכנס הדיקור הסיני כטיפול משתלב לטיפול קונבנציונלי לחדרי לידה, מחלקות אורתופדיות, אונקולוגיות וחדרי התאוששות.

גם בארץ הדיקור הסיני תפס מקום מרכזי, כחלק מהטיפול המשולב בקופות חולים ובתי חולים. כ-80% מהפונים לטיפול בכללית רפואה משלימה, הם אנשים שסובלים מכאב, כאשר דיקור סיני הוא בחירה הראשונה בין הטיפולים. ידוע שדיקור סיני גורם להפרשת אנדורפינים (חומרים משככי כאב בגוף) וכך בדומה לתרופות משככי כאב, משתלט על הכאבים. זאת לא השפעה היחידה של הדיקור. הוא יכול להוריד דלקות, שלעיתים קרובות מלווה את הכאב, לשחרר שריר תפוס ולהפיג מתח.

“במרפאת כללית עכו המקצועית, ניתן לקבל שירותי רפואה אנדוקרינולוגיה, גריאטריה, תזונה ודיאטה, קרדיולוגיה, עור, כירורגיה, אורתופדיה, אף אוזן גרון, עיניים, נוירולוגיה, אורולוגיה, פנימית, המטולוגיה, מיון קהילתי, מרכז בריאות האישה, מכון רנטגן, מכון פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, סיעוד ומעבדה, שירותי משרד – מינהל ובית מרקחת, ומהיום גם דיקור סיני”, סיכמה ד”ר אליאס.

לקביעת תור וייעוץ ניתן להתקשר למוקד 2829*

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר