י"ב חשון התשפ"ז, 23/10/2026

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

שמונה פגים ברמב”ם אובחנו עם חיידק עמיד

במהלך בדיקה שגרתית בפגיה של ביה"ח רמב"ם, אובחנו שמונה פגים עם חיידק עמיד לאנטיביוטיקה. צילום: הקריה הרפואית רמב"ם, לפי ס' 27א'.
Sunday June 14, 2026

רק זה היה חסר: בסוף השבוע (שישי), דיווח המרכז הרפואי רמב”ם, כי שמונה פגים אובחנו כנשאים של החיידק CA-MRSA, במסגרת סקר שגרתי שנערך בפגיה. מדובר בזן של חיידק עמיד לאנטיביוטיקה הנפוץ בקהילה.

בעקבות הממצאים הוחלט, כי בשלב זה הפגייה לא תקלוט פגים מבתי חולים אחרים, עד להשלמת הבדיקות והטיפול הנדרש. בבית החולים הדגישו, כי מדובר בזיהוי נשאות בלבד ולא במחלה פעילה. הפגים הנשאים שאובחנו, פוזרו בחדרים נפרדים משאר הפגים במחלקה.

ממשרד הבריאות נמסר: “למשרד הבריאות דווח על שמונה מקרים של פגים נשאים ל-MRSA בפגיית בית החולים. כלל הפגים שנמצאו נשאים מקבלים משחה לטיפול בנשאות החיידק, כאשר הם אינם סובלים מתסמינים או ממחלה כתוצאה מהחיידק. במסגרת חקירה אפידמיולוגית, נמצא איש צוות נשא לחיידק. בעקבות זאת נבדקים כלל אנשי הצוות על מנת למנוע הדבקה נוספת”.

בבית החולים רמב”ם הדגישו, כי צוות מניעת הזיהומים של בית החולים, ממשיך בחקירה אפידמיולוגית, בניסיון לאתר את מקור ההדבקה ולהבטיח מניעת התפשטות נוספת של החיידק. עוד נמסר, כי מדובר באמצעי זהירות ומניעה, וכי לא זוהתה מחלה פעילה בקרב הפגים שנמצאו נשאים.

הרשם
שלח הודעה אודות

0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר