כ' אייר התשפ"ה, 18/05/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

שמחה כפולה: שתי האחיות ילדו תוך ארבע שעות

האחיות עם התינוקות והמנהלים. צילום: דוברות המרכז הרפואי לגליל בנהריה
Monday June 19, 2023

לידה כפולה: מה הסיכויים ששתי אחיות, תושבות נהריה, יקבלו צירים ממש באותו הזמן, יגיעו כמעט יחד לבית החולים, יילדו יחד ולאחר מכן יתאשפזו יחד באותה מחלקה, כמעט באותו החדר?

זה מה שקרה במרכז הרפואי לגליל בנהריה, בו ילדו האחיות ליעם הרוש ועינב אליהו, בסוף השבוע שעבר, שלושה תינוקות תוך ארבע שעות בלבד.

עינב אליהו (34), שילדה תאומים (בן ובת), הייתה אמורה ללדת יומיים לפני אחותה ליעם הרוש (36), על פי תאריך הלידה המשוער, אלא שהלידה התעכבה. “ביום חמישי, בשעה 04:00 לפנות בוקר, היו לי צירים, ובאותו הבוקר הגעתי לביה”ח. הייתי בטוחה שאני כבר נכנסת לחדר לידה”, מספרת עינב.

מה שעינב לא ידעה הוא, שממש באותה השעה, היו גם לליעם צירים. “לא תיכננו ללדת יחד. אי אפשר לתכנן דבר כזה”, מספרת ליעם. “יחד עם זאת, ממש שמחנו. כנראה שהכל מלמעלה. אנחנו משפחה מאמינה וכנראה שהקדוש ברוך הוא החליט שנלד יחד”.

עינב, לה יש שני ילדים מלפני הלידה הנוכחית, הכפילה את מספר ילדיה. “כל הזמן הייתי בטוחה שאלד יותר מוקדם, בשבוע ה-37, כלומר שבוע לפני כן, בגלל שיש לי תאומים. הייתי בשמירת היריון תקופה ארוכה יחסית”, היא מספרת. “בגלל התאומים, הוחל בזירוז הלידה כשהגעתי למרכז הרפואי, אלא שהלידה התפתחה רק למחרת, ובינתיים ליעם הגיעה”.

לליעם ובעלה אבירם, להם יש ילדה בת 5.5, נולדה כעת בת נוספת, במשקל 3.60 ק”ג.

ביום שישי נכנסה עינב לחדר הלידה, יותר מיממה לאחר שאושפזה. היא עדיין לא ידעה שגם אחותה ליעם תלד באותו סוף שבוע. “בסיום, כשיצאתי מחדר הלידה, נפגשתי עם ליעם, שבדיוק נכנסה ללדת. הספקנו להגיד שלום האחת לשנייה”, היא אומרת בחיוך רחב. “לא האמנתי שנלד יחד. לא היו לזה שום סימנים מלפני כן”.

לסיום הן אומרות: “בזכות הצוות הנהדר של חדר לידה ומחלקת יולדות ב’, הייתה לנו חוויה מצוינת, שלא נשכח זמן רב. אנחנו גם רוצות להודות לכל הצוותים הרפואיים והסיעודיים, ולמיילדות הנהדרות שרון, דפנה ותמי”.

מי שמאושרים לא פחות הם ההורים רינה ואלי מזוז, תושבי נהריה, שתוך שעות בודדות הפכו מסבים לשישה נכדים – לסבים לתשעה. “זו הרגשה נהדרת. אין לנו מילים לתאר. מי האמין שהבנות יילדו יחד”, הם אומרים.

מנהל אגף נשים ויולדות, פרופ’ ליאור לבנשטיין, ומנהל מחלקת יולדות וחדר לידה, ד”ר נדיר גאנם: “שמחנו להיות חלק מהשמחה המשולשת של עינב וליעם, שילדו שלושה תינוקות תוך ארבע שעות. זה צירוף מקרים נדיר ומיוחד. צוות האגף תמיד נכון להעניק שירות איכותי ומקצועי ברמה הגבוהה ביותר”.

יצוין, כי במרכז הרפואי לגליל נולדים מדי שנה כ-5,000 תינוקות בעשרה חדרי לידה, כמות הנחשבת לגבוהה ביותר.

הרשם
שלח הודעה אודות
3 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
רינה
1 שנה

מזל טוב

אור פז אילנה
1 שנה

למעשה, היתה אמורה ללדת שלישייה אז משמים חילקו שאחת תיקח לפחות, עובר אחד… אצלה! מזל טוב לכולם בתוך עמישראל!!!

חנה
1 שנה

חנה