כ"ז ניסן התשפ"ה, 25/04/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

תביעה נגד מכון אסתטיקה: קיבלה טיפול וצמח לה זקן

הטיפול שנעשה לתובעת הינו רשלני וחסר אחריות. עו''ד רן שפירא. צילום: אופיר הייב
Monday November 2, 2020

אין אישה שלא רוצה להיראות טוב ולהרגיש נחשקת עם המראה החיצוני. אלא שלא תמיד הרצון והתוצאה מתחברים.

על פי התביעה אותה הגישו עוה”ד רן שפירא ורותם ציוני, ממשרד עורכי הדין אלמוג-שפירא, האישה פנתה לפני כשלוש שנים למכון לאסתטיקה ולהסרת שיער, זאת בעקבות פירסום על הסרת שיער בשיטה ייחודית אותו הפיץ המכון.

על פי התביעה, רכשה האישה סידרת טיפולים במטרה להסיר שיער פנים פלומתי ועדין, שבקושי נראה לעין.

לטענתה, היועצת במכון האסתטיקה לא סיפקה לה הסברים על הטיפול אותו היא עומדת לעבור, מעבר לכך שהוא יארך 20 טיפולים, אשר יתבצעו במכשיר חדש בשם “דאבל מקס”. לדברי עוה”ד שפירא, באותו יום עברה את הטיפול הראשון, מבלי שהוסברו לה מהות הטיפול והסיבוכים האפשריים שעלולים להתפתח כתוצאה ממנו.

על פי התביעה, בחלוף 16-17 טיפולים שעברו ללא בעיות מיוחדות, החלו לפתע לצמוח שערות שחורות, נוקשות וגסות, על פניה של האישה באיזורים שטופלו, וגם באיזורים שלא טופלו כלל.

משהתלוננה האישה בפני המטפלת במכון, נאמר לה לדבריה, שבסוף תהליך הטיפולים “הכל יהיה בסדר”, והמכון אף איפשר לה לעבור 10 טיפולים נוספים ללא עלות. על פי התביעה, גם הטיפולים הנוספים לא הועילו, השיער הגס המשיך לצמוח על פניה של האישה והיא נאלצה להסירו באמצעות שעווה.

ד”ר עמוס לויאב, מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית אשר חוות דעתו צורפה לתביעה כותב: “איני מכיר טיפול שיעזור להפסיק או לצמצם את הצמיחה הפרדוקסלית (צמיחת יתר של שיער) מפניה של התובעת. מדובר בטיפול רשלני, שבוצע בחוסר ידע או חוסר תשומת לב, יחד עם ניהול לא סביר ולא מקובל של מניעת הסבר סביר על מהות הטיפול וסיבוכים אפשריים, הביאו לפגיעה הקשה בתובעת, ולנכות צמיתה”.

ד”ר לויאב קבע לתובעת נכות צמיתה בשיעור של 20%, בהתאם לסעיף צלקות הפנים והצוואר, ונכות משוקללת בשיעור של 30%, זאת בעקבות הצורך של התובעת להסיר בקביעות את השיער עם שעווה או גילוח.

“טרם האירוע היתה התובעת מלאת שמחת חיים, שכל רצונה היה לבחון הסרת שיער פלומתי עדין מפניה, שיער שכמעט אינו נראה לעין”, טוען עו”ד שפירא.

לדבריו, עקב האירועים הפכה התובעת לשבר כלי, כשהיא סובלת כתוצאה מהטיפולים מצמיחת שיער גס, המונע ממנה לחשוף את פניה בפרהסיה. “מדובר בשיער באיזור הפנים, מקום בולט לכל הדיעות וקיים קושי רב להסתירו”, מדגיש עו”ד שפירא.

לדברי עו”ד שפירא, מאז האירועים נוהגת האישה שלא לצאת כמעט מביתה ומנסה להסתיר את השיער בפניה באמצעות שיער ראשה. לצערה היא נאלצת להסיר את השיער בפניה באופן קבוע עם שעווה

בימים אלה הגיש עוה”ד שפירא תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית נגד מכון האסתטיקה. התביעה שהוגשה בשם האישה, כוללת דרישה לפיצויים בגובה המקסימלי הנתון לסמכותו של בית המשפט (2.5 מיליון שקלים).

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments