מצג שווא: תושב קריית ביאליק, הגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות, תביעה נגד יועץ השקעות ממרכז הארץ בטענה, כי הציג לו דו”חות על מצב תיק ההשקעות שלו, שהראו כי הוא גבוה בכ-800 אלף שקלים לעומת המצב בפועל.
מהתביעה עולה, כי יועץ ההשקעות מטפל בתיק התובע מאז שנת 2015. מידי רבעון נהג הנתבע להציג לתובע דו”ח מסכם, המאחד את כלל היתרות. “במשך שנתיים רצופות,03/24 עד 03/26, הדו”חות הראו סכום הגבוה בכ-800,000 שקלים, מהסכום שהיה קיים בחשבונות בפועל. רק בדו”ח הרבעון האחרון (03.2026) עודכן הסכום לסכום הנכון (הנמוך משמעותית) וזאת מבלי שהנתבע טרח לעדכן את התובע על הטעות המהותית, או להסביר את פשרה. כשהתובע פנה לנתבע בבירור, הודה הנתבע, כי מדובר ב”טעות חישוב”, שנגררה במשך שנתיים. במידה והתובע לא היה פונה, הנתבע אף לא חשב לעדכן על הטעות”.
התובע טען בתביעה, כי מדובר ברשלנות מקצועית של יועץ ההשקעות, שהפר את חובת הזהירות המוטלת עליו כבעל רישיון. “מצופה מסוכן סביר, לבצע בקרה בסיסית על הנתונים שהוא מפיק ללקוח”, נכתב בתביעה.
לטענת התובע, הוא הסתמך על הדו”חות שהוגשו לו בניהול תקציבו המשפחתי ותכנוניו הפיננסים. “לו ידע התובע את מצב נכסיו האמיתי, היה פועל אחרת, לאחר שהזמין את כל המשפחה לטיול לחו”ל (13 איש) בחג השבועות, וכן התחייבות כלפיי הנכדה להשתתפות בלימודי תואר שני והתחייבות לנכד נוסף, על השתתפות בעלויות החתונה בשנה הקרובה”.
התובע מבקש מבית המשפט, שיחייב את הנתבע לפצות אותו בסכום של 25.000 שקלים, בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו, תוך הפרת אמון קשה, וכן פיצוי בגין החלטות כלכליות שגויות, שהתקבלו עקב המידע המטעה.
