מוות מיותר: תינוק בן 11 חודשים, ללא מחלות רקע וטרם חוסן, נפטר אתמול בעקבות סיבוכי חצבת. לפני כשבוע מצבו הידרדר והוא הועבר ממרכז רפואי פוריה לבית החולים רמב”ם, שם חובר למכשיר אקמו, אך מאמצי הרופאים לא הצליחו להציל את חייו.
במשרד הבריאות מציינים, כי מרבית מקרי התמותה בגל הנוכחי הם של תינוקות בריאים, שלא חוסנו ומדגישים שוב, שחצבת היא מחלה הניתנת למניעה באמצעות חיסון יעיל ובטוח.
משרד הבריאות מזכיר, כי מומלץ להתחסן בגיל שנה ובגיל שש, במסגרת שגרת החיסונים. באיזורים שבהם יש התפרצות, ממליצים להקדים את המנה השנייה לגיל שנה וחצי ולחסן תינוקות בני 6 עד 11 חודשים. איזורי ההתפרצות כיום כוללים את ירושלים, בית שמש, בני ברק, חריש, מודיעין עילית, נוף הגליל, קריית גת, אשדוד, צפת, נתיבות, חיפה, קריות, טבריה, מטה בנימין ותקוע. במקומות אלה ניתן להגיע ללא תור לטיפות החלב ולקופות החולים לתוספת חיסון.
משרד הבריאות קורא לכל מי שאינו מחוסן ולמשפחות עם תינוקות, שקיבלו חיסון בגיל מוקדם, להימנע מהשתתפות באירועים המוניים באיזורים שבהם יש התפרצות ולפנות בהקדם להתחסן, כדי לצמצם את הסיכון להדבקה ולסיבוכים קשים.
