עולם הפוך: בית משפט השלום בקריות, שיחרר בערבות אישה בת 40, תושבת קריית אתא, אם ל-4 ילדים, שהגיעה להגיש תלונה במשטרת זבולון. תוך כדי הגשת התלונה, החלה בוויכוח עם חוקרת, לאחר שלטענתה לא קיבלה יחס הולם, ולבסוף נעצרה בחשד לתקיפה שוטרת.
מבקשת המעצר עולה, כי האישה הגיעה לתחנה המשטרה, השתוללה, זרקה חפצים ותקפה שוטרת, תוך שגרמה לה חבלות. המשטרה ייחסה לחשודה עבירה של תקיפת שוטרת בעת מילוי תפקידה, וביקשה להאריך את מעצרה ב-7 ימים נוספים.
במהלך הדיון בבית המשפט טען נציג המשטרה, עו”ד צביקה אמיר, כי החשודה תקפה גם שני שוטרים בעת מעצרה.
עורכת הדין רוזי אלבחר, מהסניגוריה הציבורית, שייצגה את החשודה, ציינה כי אין לה עבר פלילי ואין תיקים פתוחים נגדה. לדברי עו”ד אלבחר, החשודה הגיעה לתחנה בנושא שלא פרטה מפאת צנעת הפרט. החשודה, כך לפי הגרסה שמסרה, זכתה ליחס לא נאות מצד החוקרת, החל ויכוח והיו שתי דחיפות בסך הכל. עו”ד אלבחר טענה, כי ראתה סימני חבלה בידיה של החשודה, שנגרמו לה, לאחר שאחד השוטרים גרר אותה מהאזיקים בחוזקה, בצורה ברוטאלית על הרצפה, כשהיא צורחת מכאב, אך הוא לא הירפה. בו זמנית, כך לפי גרסת החשודה, שוטר אחר אחז בה בצווארה והכאיב לה. “הדבר גרם לחשודה טראומה בלתי משוערת”, טענה הסניגורית וביקשה לשחרר אותה בערבות.
החשודה עצמה טענה בדיון, כי היא אם ל- 4 ילדים, הגדול בן 13 והקטן בן 8, והיא לא יודעת היכן הם נמצאים מאז מעצרה. “אני לא בקשר כרגע עם אף אחד”, ציינה החשודה.
השופטת אורית קנטור ציינה בהחלטתה, כי קיים חשד סביר, שהחשודה עברה את העבירה המיוחסת לה והוסיפה, כי היא רואה בחומרה עבירה של תקיפת שוטרים. עם זאת הוסיפה השופטת, כי במקרה הזה אין הצדקה להמשך המעצר. השופטת ציינה, כי מדובר באם ל-4 ילדים, שמפרנסת אותה בעבודתה והארכת מעצרה, תפגע פגיעה אנושה בקטינים עצמם. לאור זאת החליטה השופטת, לשחרר את החשודה בערבות בסך 3000 שקלים, תוך איסור כניסה לתחומי תחנת זבולון.
