כאב חד: התגעגעתם, הנה הם בדרך אלינו. נחילי המדוזות הראשונות מהזן הצורב “חוטית נודדת”, החלו להגיע מוקדם מהצפוי, לחופי חיפה (זמיר, דדו והסטודנטים), קריית חיים, קריית ים, עכו ונהריה, והן עשויות להישאר לכל עונת הרחצה.
ה”חוטית הנודדת” נחשבת למדוזה צורבת במיוחד ובהמשך העונה תצטרף גם מדוזה “כחולת שוליים”. צריבת המדוזה באה בעקבות מגע או גירוי תוך החדרת ארס לעור. כתוצאה מכך, המקום הנגוע שורף, עם אדמומיות ונפיחות מקומית. הכאב עשוי להימשך ממספר דקות עד שעות, בעוד שהאודם והגרד עלולים להישאר במשך כמה ימים. לאחר הצריבה אין לשפשף את העור או לגרד אותו, כיוון שפעולות שכאלו עלולות לגרום להפעלה נוספת של תאי צריבה, שנותרו על פני הגוף.
על פי הנחיות משרד הבריאות, במקרה של צריבה, יש לבצע שטיפה ראשונית במי ים ובהמשך ניתן לשטוף במשך מספר דקות בזרם ישיר של מים מתוקים, ללא שפשוף, מבלי להצמיד קרח ישירות לעור. אין לשפוך על מקום הצריבה חומץ, אלכוהול, משקאות קלים, או חומרי חיטוי. בנוסף, אין למרוח חול או לגרד את האיזור עם סכין או מכשיר חד.
