סיוט של החיים: פרקליטות מחוז חיפה, הגישה לבית משפט השלום בקריות, כתב אישום נגד תושב קריית אתא, בן 24, שנעצר בחשד, כי החזיק נשק וסחט באיומים טכנאי מעליות, אותו האשים בהעלמת האקדח.
כתב האישום כולל שני אישומים נפרדים: הראשון כולל סעיף של עבירת נשק, לאחר שהנאשם החזיק אקדח בתוך פיר מעלית בבניין בו התגורר, ברחוב בורוכוב בקריית אתא. האקדח היה טעון במחסנית, שהכילה 12 כדורים תואמים בקליבר 9 מ”מ. בתאריך 1 לינואר השנה, במהלך עבודות תחזוקה במעלית, אותר האקדח כשהוא מוצמד לפיר המעלית בקומה הראשונה. השוטרים שנקראו למקום תפסו את האקדח.
האישום השני מתייחס לפעולות שביצע הנאשם, לאחר שהבחין כי אקדחו נעלם, שלושה חודשים לאחר שהמשטרה תפסה אותו. בתאריך 8 למרץ השנה, התקשר הנאשם לחברת המעליות ודיווח על תקלה, לאחר שחיפש אחר האקדח ולא מצא אותו. טכנאי של החברה נשלח לבניין לבצע בדיקה ולאחר שלא מצא כזו, עזב את הבניין. בשלב זה התקרב אליו אדם, שזהותו אינה ידועה, ואמר לו “עוד מעט ידברו איתך”.
בסביבות השעה 10 באותו בוקר, התקשר הנאשם לטכנאי המעליות והאשים אותו בהעלמת אקדחו. הנאשם ואדם נוסף, שזהותו אינה ידועה, דרשו מהטכנאי שימסור להם את האקדח, או עשרות אלפי שקלים תמורתו, תוך שאיימו בפגיעה שלא כדין בגופו. הטכנאי הסביר, כי לא ראה את האקדח והוא אינו אצלו, אך הנאשם וחברו המשיכו לאיים בפגיעה בו. המאיימים דרשו, שיחזיר את האקדח עד אותו ערב בשעה 20:00 וגם אמרו לו, מה יקרה אם הוא לא יעשה כן: “תקשיב טוב יא שרמוטה, יא מזדיין בתחת … 8 בערב, אין את מה שביקשנו, אתה אוכל פיגוע יא אחושרמוטה, יא מזדיין בתחת, הבית שלך יעוף באוויר, הבנת יא בן זונה? או לא הבנת, יא בן זונה? אל תשחק איתי. יודעים מה לקחת, הכול בסדר, 8 בערב… יש שתי אופציות – או מחזיר, או מכין 35 אלף שקלים, ככה נגמור את הסיפור הזה… תבחר את הדרך שאתה רוצה… יש בלאגן, אתה תעשה מה אתה רוצה, אתה נראה בן אדם טוב, נקלעת לסיטואציה, אנחנו מבינים, לא קרה כלום, הכול בסדר?”.
אישום זה כולל סעיף אחד: סחיטה באיומים.
