זלזול בנוסעים: תושבי רבים במדינה, שטיסותיהם לחו”ל בוטלו עקב המלחמה, נאלצים לפנות לבתי המשפט, כדי לקבל פיצויים מחברות התעופה, שבחלקם מסרבות לפצות על ביטול הטיסות, כפי שמחייב החוק. השבוע הוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות, תביעה נוספת בגין עילה זו, נגד חברת התעופה TUFLAY BELGIUM, שביטלה טיסה, לא הציעה חלופה וגם לא מצאה לנכון לפצות את הנוסעים.
את התביעה הגישו שלושה אנשים, תושב קריית מוצקין, תושב קריית ביאליק ותושב המושב גורן בצפון, שהזמינו שלושה כרטיסי טיסה לאנטוורפן בלגיה, בטיסה שאמורה הייתה להמריא בחודש יולי 2024. הכרטיסים, בעלות 143 אירו לאדם, הוזמנו כבר בחודש דצמבר 2023, אך כבר כעבור חודש הודיעה חברת התעופה, כי היא מבטלת את הטיסה בשל המצב (מלחמת חרבות ברזל). למרות זאת, היא לא הציעה טיסה חלופית, כפי שמחייב אותה החוק, לטענת התובעים.
בלית ברירה, התובעים קנו כרטיסים בחברת KLM ושילמו 298 דולר לכרטיס, אך גם טיסה זו בוטלה. בהמשך הועברו על ידי חברת KLM לטיסת אל על, אך הם לא יכלו לעלות עליה. לבסוף נאלצו לקנות באופן עצמאי כרטיסים בחברת אל על, שילמו 336 דולר לכרטיס וטסו ליעד.
לטענת התובעים, חברת התעופה TUFLAY BELGIUM הייתה חייבת, על פי חוק, לדאוג לטיסה חלופית ולא עשו כן, ולכן עליהם לשלם את ההפרש, בין עלות הכרטיסים אצלה ועלות הכרטיסים ששילמו התובעים לבסוף, בסך 2123 שקלים. בנוסף מבקשים התובעים פיצוים לדוגמה, בשל התנהלות חברת התעופה מאז ביטול ההזמנה והתעלמותה מהוראות החוק, וכן הוצאות משפט ובסך הכול 12.124 שקלים.
טרם הוגש כתב הגנה.
