התנהגות קלוקלת: תושבת קריית ים, הגישה תביעה נגד חברת התיירות “חוליו תיירות בע”מ”, שמכרה לה 2 כרטיסי טיסה לבאקו באזרבייג’ן, אך לא טרחה להודיע, כי הטיסה חזור נדחתה ב-24 שעות. בנוסף, חברת התיירות אינה לוקחת אחריות על המקרה ומסרבת לפצות את התובעת.
מכתב התביעה עולה, כי התובעת רכשה זוג כרטיסי טיסה לבאקו, בסכום של 2146 שקלים, באמצעות אפליקציית חברת חוליו. החברה הנפיקה להם את כרטיסי הטיסה דרך חברת איילה נופש, כאשר יום החזרה, כפי שהיה רשום בכרטיס, היה 5 ליולי בשעה 19.20. כאשר התובעת הגיעה לשדה, לביצוע הצ’ק אין, התברר לה, כי הטיסה תמריא רק למחרת היום, בתאריך 6 ליולי בשעה 19.50.
בכתב התביעה נטען: “מדובר בעיכוב ודחייה של למעלה מ -24 שעות, ממועד הטיסה המקורי, שהובטח בכתב. לשינוי זה לא ניתנה כל הודעה מראש. כתוצאה מכך, מצאנו עצמנו תקועים בבאקו למשך יממה נוספת. בעקבות המצב היינו צריכים להזמין מלון ללילה נוסף בעלות של 500 שקלים, לחזור חזרה במונית לאותו המלון (בעלות של 40 שקלים ) ויום למחרת לנסוע שוב עם מונית לשדה תעופה (בעלות של 50 שקלים). בנוסף, נאלצנו לדאוג לארוחות ולבטל פגישות שנקבעו מראש בעבודה (פגישה מול לקוח, שעלות פגישה היא 1,000 שקלים פלוס מע”מ לשעה, תוך שהפגישה נקבעה מראש לשעתיים וחצי). כתוצאה מכך, נגרמה לנו עוגמת נפש רבה, מתח, אובדן ימי עבודה והוצאות כספיות כבדות ובלתי צפויות”.
התובעת ניסתה ליצור קשר עם החברה, על מנת לקבל פיצוי, אך לא זכתה למענה הולם ובשלב מסוים, לאחר ניסיון להפנות את האחריות לספקית, חברת איילת נופש, הנתבעת הפסיקה לענות.
התביעה עומדת על סך כולל של 13.000 שקלים, הכולל החזר הוצאות ופיצוי בגין עוגמת נפש. טרם הוגש כתב הגנה.
