ערים תאומות: במסגרת היחסים עם העיר התאומה רדומסקו בפולין, שבה לארץ מביקור רשמי, משלחת עיריית קריית ביאליק. הביקור נערך לרגל חגיגות 760 שנה להיווסדה של העיר. את קריית ביאליק ייצגו המשנה לראש העיר ענת וורמברנד ומנהל המוקד העירוני אודי הלפרין.
המשלחת התקבלה בחום רב לצד משלחות מערים שותפות מאוקראינה, לטביה והונגריה. במהלך הביקור נפגשו נציגי קריית ביאליק עם ראש עיריית רדומסקו, ירוסלב פרנץ ועם סגניתו, Małgorzata Kańska-Kipigroch, וקיימו עימם שיח על העמקת הקשרים בין הערים.
תוכנית הביקור כללה סיור מודרך במוזיאון העוסק בהיסטוריה של העם הפולני ובהנצחת זיכרון השואה, ביקור בטירות מירוב וסיור במרכז העיר צ’נסטוחובה. במרכז התרבות העירוני ברדומסקו התקיים מפגש עם הנהגת העיר, ולאחריו השתתפה המשלחת באירועי 760 שנה לעיר.
במפגש המסכם דנו נציגי הערים במיזמים המשותפים וביוזמות עתידיות בתחומי החינוך והתרבות, מתוך רצון להרחיב את שיתוף הפעולה ולהעמיק את הקשר בין הקהילות.
ראש עיריית רדומסקו, ירוסלב פרנץ, ציין כי קיימת חשיבות רבה בשימור ובטיפוח יחסי הגומלין ושיתופי הפעולה בין הערים, במיוחד לאחר שנים מאתגרות של מגפה עולמית, מלחמות ומתיחות ביטחונית. לדבריו, יש לפעול לחיזוק הקשרים בתחומי החינוך, התרבות, הספורט והפיתוח הכלכלי.
ראש העיר, אלי דוקורסקי: “אני מברך את ידידינו ברדומסקו לרגל 760 שנה לעירם. השותפות בין הערים מבוססת על ידידות, כבוד הדדי ורצון ליצור חיבורים משמעותיים בין התושבים. נמשיך לקדם יחד יוזמות בתחומי החינוך, התרבות והקהילה, ולהעמיק את הקשר בין קריית ביאליק לרדומסקו”.
