ה' תמוז התשפ"ה, 01/07/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

נעצרו 23 חשודים בעבירות מין ופדופיליה ברשת

החשודים פנו במספר הזדמנויות לסוכנת באמצעות אפליקציות לשיתוף חברתי ורשתות חברתיות. מעצר פדופילים ברשת בידי סוכנת סמויה. סירטוני וידאו מצורפים. צילום: דוברות המשטרה, מחוז חוף
Wednesday January 27, 2021

23 חשודים מכל רחבי הארץ, נעצרו אתמול במבצע משטרתי מורכב, לאחר שביצעו עבירות מין ברשת כלפיי סוכנת משטרתית, שהתחזתה לקטינה. העצורים חשודים בביצוע עבירות הטרדה מינית של קטין ומעשה מגונה.

מדובר בעבירות חשיפה לאחר פעילות סמויה וממוקדת במשך תקופה ארוכה. החשודים פנו במספר הזדמנויות לסוכנת באמצעות אפליקציות לשיתוף חברתי ורשתות חברתיות, למרות שהזדהתה כקטינה. החשודים שלחו לה, כל אחד על פי חלקו, תכתובות בעלות אופי מיני, ניסו לשדל אותה לבצע בעצמה מעשים מיניים, לצלם את עצמה ולשלוח להם תמונות בעלות מאפיינים מיניים. חלקם אף הציעו להיפגש עימה ושלחו לה תמונות וסרטים בעלי תוכן מיני ופורנוגרפי בוטה. 

בחיפושים שבוצעו בבתי החשודים, נתפסו אמצעי איחסון דיגיטליים ואחרים לצורך איסוף ראיות. מעצרם של חלק מהחשודים הוארך בבית משפט השלום בחיפה. 

במשטרה ציינו, כי בחודשים האחרונים, ילדים ובני נוער רבים נמצאים בתקופה של ריחוק ובידוד חברתי ממסגרות החינוך והפנאי, ואת זמנם הם מעבירים בגלישה במרשתת, תוך שימוש נרחב ברשתות החברתיות השונות, בפעילות שמתבצעת ללא השגחה הורית. “משטרת ישראל תמשיך להיאבק בנחישות בתופעה החמורה של פגיעה מינית בקטינים במרחב המקוון, ותשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה, על מנת להביא לדין את העבריינים, הפוגעים בגופם ובפרטיותם של קטינים. אנו קוראים לציבור לפנות למוקד 105 ולדווח על עבירות כלפיי קטינים ברשת האינטרנט”, נאמר בהודעה שפירסמה המשטרה לאחר גל המעצרים שביצעה.

המשטרה אף פירסמה שורה של המלצות להורים, כדי לשמור על ילדיהם מפני פדופילים הפעילים ברשתות החברתיות. בין השאר ציינו, כי ️אפליקציית WhatsApp  מאפשרת את היכולת לקבוע מי יכול לצרף אתכם לקבוצה ומי לא. כמו כן קיימת האפשרות למנוע מכל מי שאינו ברשימת אנשי הקשר, לצרף אתכם לקבוצות. המשטרה מציעה להורים, לקבוע פילטרים לצימצום הסיכון לקבלת תוצאות המכילות חומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, בעזרת מנועי חיפוש כמו  google, yahoo, ו-bing. כן מציעה להשתמש באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם. מומלץ גם להסביר לקטינים את מימד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור “שלח”, אין דרך חזרה, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה/סירטון כבר לא בשליטתם. “הכי חשוב: עודדו את הילדים לשתף אתכם או כל מבוגר אחר שהם סומכים עליו, להתקשר למוקד 105, במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגעו מאדם כלשהוא ברשת או חשו אי נוחות”, ציינו חוקרי המשטרה.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments