פרשה בתחילתה: בית משפט השלום בחיפה, האריך ביומיים את מעצרו של תושב עכו, בן 28, שנעצר בגין חשד לסחיטת אדם אחר. במהלך הדיון טענה נציגת מפלג פשיעה אלימה בימ”ר חוף, רס”מ ועו”ד מרווה פאעור, כי ישנם חשודים נוספים בפרשה שטרם נעצרו.
לטענת המשטרה, החשוד יחד עם אחרים, תקפו אדם וסחטו ממנו כספים. המשטרה ייחסה לחשוד עבירות של דרישה באיומים של רכוש, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וקשירת קשר לביצוע פשע, וביקשה להאריך את מעצרו ב-12 ימים נוספים.
סנגורו של החשוד, עו”ד ליאוניד פרחובניק, ביקש מנציגת הימ”ר, לפרט מה חלקו של החשוד בפרשה ואיך הוא בכלל קשור בה, לאור העובדה, שבחקירה עד כה לא הוטחו בו ראיות או חשדות. עו”ד פעאור סירבה לענות לרוב השאלות בטענה, שזה עלול לשבש את החקירה, במיוחד לאור העובדה, שצפויים עוד מעצרים. הסניגור ביקש לדעת, האם הקורבן קושר את החשוד למעשה הסחיטה. נציגת המשטרה השיבה: “יש חשד סביר מאוד וגבוה כלפיו, שהוא קשור לאירועים”. עו”ד פעאור הגישה לבית המשפט דו”ח סודי, בו לדבריה יש תשובות לרוב השאלות של הסניגור.
בדברי הסיכום טען עו”ד פרחובניק ,כי קשה להתגונן כאשר החשוד לא יודע מה החשדות נגדו, את מי הוא סחט או מתי זה קרה. “אמרו לו באופן כללי סחיטה, מה יש לך להגיד. זו חקירה, שאי אפשר להתגונן ולמסור גרסה”.
השופטת כאמלה ג’דעון החליטה, לאחר עיון בחומר החקירה, להאריך את מעצר החשוד ביומיים. יצוין, כי באותה פרשה עצור חשוד נוסף, שגם מעצרו הוארך ביומיים.
