זהירות הונאה: משטרת ישראל פרסמה אזהרה חמורה לציבור, מפני גל הודעות הונאה ודיוג (פישינג) המופצות בימים אלה בדוא”ל ובמסרונים, ומתחזות לפניות רשמיות של יחידת הסייבר בלהב 433.
במסגרת הודעות הכזב, נטען לכאורה, כי “הובא לידיעתנו, כי צפית בחומרים המציגים קטינים המעורבים בפעילות מינית מפורשת”, זאת לצד דרישה להשיב מיד למייל החוזר תוך 24 שעות.
במשטרה מבהירים באופן חד-משמעי, כי מדובר במניפולציה עבריינית, שנועדה להפחיד את הציבור ולהוציא פרטים או כספים.
על פי המשטרה, הציבור מתבקש לנקוט משנה זהירות ולא לשתף פעולה עם הודעות אלו: אין ללחוץ על קישורים מצורפים, אין לשלוח מייל תגובה ואין להוריד קבצים כלשהם למחשב או לטלפון הנייד.
בכל מקרה של חשד להונאה מעין זו, יש לחסום באופן מידי את כתובת המייל, או את מספר הטלפון ממנו נשלחה ההודעה.
הרשם
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
