ה' תמוז התשפ"ה, 01/07/2025

הירשמו לניוזלטר שלנו

חדשות הקריות ברשת

חיפאי שנפגע בתאונה יקבל 560,000 ש”ח משתי חברות ביטוח

בעקבות התאונה הועבר הפצוע למחלקת טיפול נמרץ בביה"ח רמב"ם, כשהוא מורדם ומונשם בעקבות פגיעת ראש. צילום אילוסטרציה: דוברות איחוד והצלה
Sunday July 18, 2021

תושב חיפה בתחילת שנות ה-40 לחייו, שנפצע בתאונת דרכים, יקבל בצעד חריג, פיצוי של 560,000 ש”ח, משתי חברות ביטוח, שיתחלקו שווה בשווה בתשלום.

החיפאי שתבע את הפיצויים, בעקבות תאונה שאירעה בעיר לפני כשש שנים, יוצג בתביעה על ידי עו”ד סאמי אבו ורדה מחיפה, מומחה לנזקי גוף ותאונות דרכים, שטען בבית משפט השלום, כי מרשו נפגע כאשר עמד ליד רכבו ו”נגרמו לו נזקי גוף קשים”.

בעקבות התאונה הועבר הפצוע למחלקת טיפול נמרץ בביה”ח רמב”ם, כשהוא מורדם ומונשם בעקבות פגיעת ראש, תוך שסבל משברים במקומות שונים בגופו. הניפגע עבר מספר ניתוחים ולאחר כשלושה שבועות הועבר לשיקום לביה”ח “בני ציון”. לאחר מכן המשיך לקבל טיפולים בקופת חולים בתחומי האורתופדיה, הנוירולוגיה, העיניים והפסיכיאטריה.

לטענת עורך דינו: “הוא הפך מאדם בריא, מלא שמחת חיים, פעלתן ומלא אנרגיה, לאדם הסובל מנכות גבוהה וממיגבלות רבות. כמו כן הוא לא היה מסוגל לעבוד תקופה ארוכה”.

שתי חברות הביטוח הסכימו לשלם פיצוי גבוה ההולם את דרגת הנכות של הנפגע בתאונה. עו”ד סאמי אבו ורדה. צילום: יח”צ

חברת הביטוח “איי.די איי. ביטוח ישיר”, שביטחה את הרכב הפוגע, טענה שרכבו של הניפגע היה גם הוא מעורב בתאונה, למרות שהנהג ניפגע בהיותו מחוץ לרכב, ואילו חברת הביטוח “כלל” שביטחה את רכבו של הניפגע, הטילה את האשמה על הרכב הפוגע וטענה שחברת הביטוח שלו צריכה לשלם את מלוא הפיצוי.

לאחר מספר דיונים, למרות המחלוקת המהותית בין שתי חברות הביטוח, הגיעו הצדדים להסכם פשרה, שקיבל תוקף של פסק דין, לפיו כל אחת משתי חברות הביטוח ישלמו לניפגע 280,000 שקל ובסך הכל הוא יקבל 560,000 שקל.

לדברי עו”ד סאמי אבו ורדה: “למרות שברוב התביעות חברת הביטוח של הרכב הפוגע משלמת את הפיצויים, במקרה זה הסכימו שתי חברות הביטוח, לשלם פיצוי גבוה ההולם את דרגת הנכות של הניפגע בתאונה”.

הרשם
שלח הודעה אודות
0 Comments
הכי הרבה הצבעות
החדשות ביותר הישנות ביותר
Inline Feedbacks
View all comments